Mindset

5 vragen aan mijzelf

vijf vragen

In het tijdschrift Flow zitten kaartjes met hele leuke vragen. Vragen die je echt aan het denken zetten. Ik ga hieronder een aantal van die vragen beantwoorden!

Waar ben je goed in? Wat heb je gedaan om er goed in te worden?

Laatst moest ik tijdens een coaching opschrijven wat mijn talenten zijn. Vroeger vond ik dat heel moeilijk om over mijzelf te zeggen, maar nu kon ik zo een rijtje opnoemen! Schrijven, voor anderen zorgen, anderen inspireren, een luisterend oor zijn, creatief, grappig, leergierig, slim, interesse hebben in anderen, organiseren, goed kunnen uitleggen. Deze talenten zijn altijd al een deel van mij geweest. Juist door steeds meer mijzelf te worden, komen deze talenten steeds duidelijker naar voren!

Is er iets kleins waar je heel blij van wordt?

Ik word van heel veel kleine dingen blij, ik besef mij steeds meer dat ik nog maar weinig materiële spullen nodig heb om gelukkig te zijn. De natuur maakt mij gelukkig, een lekkere kop koffie, een fijn gesprek, knuffelen met mijn konijn, lachen met mijn vriend.

Zou je het fijn vinden om een hele week niemand te zien of te spreken?

Ja! Ik vind het heerlijk om alleen te zijn. Dan kan ik helemaal tot de kern van mijn gevoel en gedachtes komen en dan krijgt ik de meeste inspiratie zonder dat ik afgeleid word. Een week alleen zijn zou voor mij geen straf zijn. Maar dan moet ik wel het vooruitzicht hebben dat ik daarna weer onder de mensen kan zijn. Anders zal het fijne gevoel snel overgaan in eenzaamheid denk ik.

Wat deed je als kind graag? Doe je zoiets nu ook nog weleens?

Als kind was ik veel buiten. We woonden net buiten het dorp met veel natuur om ons heen. Wandelingen in het bos, blaadjes en bloemen verzamelen. Picknicken in het weiland. Rolschaatsen. Maar ook in huis kon ik mij prima vermaken. Ik tekende veel en mijn knuffels waren mijn vrienden waar ik hele avonturen mee beleefde. Nog steeds vind ik het heerlijk om in de natuur te zijn, dan voel ik de connectie met alles om mij heen het sterkst. Ook tekenen en kleuren vind ik nog steeds leuk, alleen zijn het nu kleurboeken voor volwassenen geworden 😉 Rolschaatsen heb ik al heel lang niet gedaan maar dat lijkt me wel weer eens leuk om te doen! En ja, ik praat nog steeds heel af en toe met mijn knuffels. Een deel van mij zal nooit helemaal volwassen worden denk ik, en daar is niets mis mee!

Is er een land, stad, gebied of gebouw dat je inspirerend vindt? En waarom?

Ik voel mij erg aangetrokken tot plekken met een lange geschiedenis. Plekken die een bepaalde energie uitstralen. Dan bedoel ik bijvoorbeeld Ierland en Schotland. Maar ook het Himalaya gebergte. Ik ben nog niet op deze plekken geweest maar dat zou ik wel graag willen ervaren! De piramides in Egypte vond ik ook heel erg indrukwekkend. En natuurlijk Sri Lanka omdat daar mijn roots liggen.

Dit zijn mijn antwoorden, nu ben ik ook heel benieuwd naar die van jou! Laat het mij weten in een reactie 🙂

Nayana van Gurp
Nayana is 32 jaar en woont in het mooie Twente. Ze is een echte foodie, boekenwurm en droomt ervan om ooit haar eigen boek te schrijven. In haar blogs schrijft ze over haar leven met chronische vermoeidheid, hoe ze probeert het beste uit elke dag te halen, over food en inspirerende boeken en films.

1 reactie

 1. Hoi , waar ben ik goed in.. In mijn werk en moeder zijn. Dat vind ik moeilijk om te zeggen maar als ik naar mijn kinderen kijk, ben ik trots op hoe goed ik (we) het gedaan hebben.
  Ik word blij van thee en een goed boek. het zijn de kleine dingen die het doen
  Het lijkt me heerlijk om een week alleen te zijn maar of ik het echt kan betwijfel ik 😉
  Als kind kon ik verdwijnen in een boek en dat is nog steeds zo en dansen het liefst de hele nacht

  Een inspirerend gebouw is voor mij de kerk en een bijzonder plekje heeft voor mij de Notre Dame in Parijs. Het was het eerste waar mijn man mij op onze eerste reis samen mee naar toe nam. Mijn hart brak toen hij pas in brand stond.

  Liefs Manuela

Laat een reactie achter