De komende weken hou ik, Eline, jou op de hoogte hoe mijn afkickproject verloopt. Ik ben 21 jaar oud en zit inmiddels als 3 jaar thuis met deels onverklaarbare chronische pijn. Er is een diagnose, maar de pijn die ik heb zou daar niet bij horen, de vraag is dus of er meer aan de hand is. De pijn bevind zich in mijn arm, hier mis ik 50% spieren. Inmiddels heb ik een nieuw goedje gekregen, namelijk pregabaline, en dit is mijn grote redder. Ik kan nu zeggen dat ik rond de 70/80% pijnvrij ben. Nu is alleen de grote vraag, werkt dit ook zonder de 80 mg oxycodon…. Dit zie je de komende weken!

Week 5

Week vijf, nog drie te gaan, als alles goed gaat. De vorige weken waren zo goed, ik vloog erdoor heen maar nu begint het écht zwaar te worden. De doseringen deze week zien er zo uit:

  • 07:00 – 10 mg
  • 13:00 – 5 mg
  • 19:00 – 10 mg
  • 01:00 – 5 mg

Maandagochtend werd ik echt enorm chagrijnig wakker, ik had een leuk festival gemist die dag ervoor en ook die dag stond er niets leuks op de planning, dat terwijl heel social media zich volde met heerlijke zomerse plaatjes en festivalverhalen. Je herkent het wel: zo ver zijn in het proces van chagrijnig zijn dat je wel zin hebt om dingen te doen, maar denk je erover na is alles stom. Dat had ik de hele dag. Ik wilde dingen doen, dacht ik er 2 minuten over na dan werd ik zó boos. Wilde ik in de zon liggen, kon dat niet door de hitte aanvallen wat een afkickverschijnsel is. Een dag om in bed te blijven liggen.

Maandag sprak ik een oude buurvrouw, wie apothekersassistent is, zij kwam met een goed advies: huisarts bellen. De afkickverschijnselen zijn vervelend, maar er is mee te leven. De restless leg daarin tegen is nog steeds vreselijk en zorgt ervoor dat ik telkens een oude dosis wil nemen. Met trots mag ik zeggen dat ik dit nog niet gedaan heb, maar het zit telkens op het randje. Dinsdag ging er dus een telefoontje naar de huisarts, en woensdag zou ik meer horen. Zo gezegd, zo gedaan,  en woensdag ging de telefoon.

Via Stephanie weet ik dat magnesium werkt tegen spierkrampen. In de 3 jaar van de oxycodon heb ik elke dag de onrustige benen gehad en dus menige malen magnesium gebruikt op lange termijn. Dit hielp niet, zelfs samen met de magnesiumspray op mijn benen. Toen ik mij erin verdiepte samen met de huisarts kwamen we erachter dat dit 55 mg per dag, en voor effect je minimaal 500 mg per dag moet nemen. Andere medicatie, voor mijn benen, was geen optie want dan moet ik daar weer van afkicken. Vandaar dat we voor deze veilige, huis tuin en keuken middel gaan. Het zal enkele dagen duren voordat dit werkt, dus ik zal nog even vol moeten houden. De onzekerheid zorgt voor mental breakdowns, met daarbij weinig energie maakt het plaatje compleet. Zo vermoeid zijn en weten dat het heftigste nog niet daar is, is heel zwaar.

Afwachten dus, iets wat ik inmiddels wel kan. Er zijn helaas vrijwel geen andere opties dan magnesium, dus ik hoop enorm dat het werkt. Of ik het namelijk zo nog een paar weken vol kan houden, weet ik niet… Op naar week 6!