Na drie jaar bij mijn ouders, ga ik binnenkort eindelijk weer op mezelf. Urenlang Netflixen, eten wat en wanneer ik wil én de hele dag in mijn onderbroek door het huis paraderen. In mijn zoektocht naar comfortabel en duurzaam ondergoed kwam ik bamboe ondergoed tegen. Ik ken bamboe alleen van leuke meubels en pandaberen, dus mijn nieuwsgierigheid nam de overhand. Natuurlijk deel ik deze ontdekking graag met jullie. Daarom lees je in deze blog alles over ondergoed van bamboe.

Toen ik op de link drukte wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Zou ik in mijn onderbroek goed bij de inrichting van mijn huis passen of ziet het er gewoon normaal uit? Gelukkig was het laatste het geval. Een onderbroek dat bij je huis past klinkt in theorie best leuk, maar ik betwijfel of het in geval van bamboe dan ook echt lekker zit. Je hebt de keuze tussen zwart of wit ondergoed en kunt voor diverse modellen kiezen. Normaal draag ik alleen maar strings, dus een slip of hipster is wel even wennen. Toch leek me dit het perfecte model om thuis aan te hebben. Je plakt niet met je billen aan de bank en het is een net wat leuker gezicht als je toevallig langs een spiegel loopt.

Bamboe ondergoed: de voordelen

Op mijn 14de kocht ik voor het eerst strings bij de Zeeman. Tasje in een andere tas zodat het niet opviel en thuis verstoppen. Bijna 16 jaar later draag ik nog steeds niets anders dan de zogenoemde reetveters. De gedachte aan strakke broeken en de duidelijke ondergoedrandjes die er doorheen prikken maakt dat ik dit al bijna 16 jaar volhoud. Inmiddels niet meer alleen bij de Zeeman, maar ook bij de wat luxere winkels. Dit hield mij in eerste instantie dan ook tegen bij het kopen van bamboe ondergoed. Gelukkig zijn mijn gebeden verhoord en kun je ook voor seamless ondergoed kiezen. Zo heb je wel de standaard dames slips, maar dan zonder naden. Ideaal onder jurkjes of strakke broeken. Bamboe heeft echter nog meer voordelen. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

  • Je koopt kwaliteit, maar hoeft niet de rest van de maand op water en droog brood te leven;
  • Bamboe textiel zorgt dat je billen warm blijven, maar is daarnaast ook ademend;
  • In vergelijking met katoen neemt bamboe 70% meer vocht op. Ook fijn voor de spannende momenten dus.
  • Bamboe is waterbesparend. Zelf vind ik dit een heel fijn gegeven omdat er voor nieuwe kleding ontzettend veel water gebruikt wordt. Voor mij is dit een reden geweest om meer tweedehands kleding te kopen;
  • Er zijn voor bamboe geen pesticiden nodig;
  • De stof is hypoallergeen;
  • Naast bamboe ondergoed, zijn er ook sokken en singlets van bamboe. Jammer genoeg nog niet in Happy Socks patronen, maar dat mag de pret niet drukken!

Een van de grootste voordelen vind ik nog wel dat pandaberen andere bamboe eten. Zo komt hun eten niet in gevaar en kan ik met een gerust hart nieuwe onderbroeken kopen.