Altijd was ik iemand die niet zonder makeup naar buiten ging, ik was extreem bezig met mijn uiterlijk en vond het heerlijk om er mee bezig te zijn. Sinds ik ziek ben lukt dit niet meer en moet ik zelfs een simpel douchemoment dagen van te voren inplannen. Door deze verandering ben je verplicht te kijken waar je energie en pijn op kan besparen. Ik heb in de loop van de tijd wat hacks gevonden, en die deel ik graag met jou.

Babyolie

De winter komt eraan, dus elke huid heeft wat extra verzorging nodig. Ik merk dat mijn lichaam insmeren met een bodylotion veel pijn oplevert, maar je lichaam niet insmeren is ook geen optie. Toen ontdekte ik deze hack. Koop hele simpele babyolie bij de drogist, merk maakt niet uit, zelf heb ik die van het Kruidvat. Nadat je gedoucht hebt smeer je jezelf, in de douchekabine, in met babyolie. Hoeft niet heel nauwkeurig, gewoon wat babyolie op je hand en smeren maar. Let op dat je vervolgens niet aan je haar gaat zitten, want dan is je haar weer vettig. Stap vervolgens uit de douche en droog jezelf met deppende bewegingen af. Zo ben je toch gehydrateerd, zonder veel energie te verspillen. 

Nivea onder de douche

Een grote uitvinding van Nivea: Nivea onder de douche. Dit is een bodymilk en showergel in één. Je smeert je lichaam er meer in, spoelt het af en stapt onder de douche vandaan. Ook hierbij heb je het beste resultaat als je jezelf met deppende bewegingen afdroogt. Het is een heerlijke zachte bodymilk die echt goed hydrateert.

Haarmasker & Tangle Teezer

Zelf heb ik krullen, en iedereen met krullen kent deze struggle: knopen in je haar. Ze kosten enorm veel energie om ze eruit te borstelen en hoofdpijn is gegarandeerd. Daarom gebruik ik sinds kort een haarmasker als conditioner. Je haar is vele malen beter uit te borstelen en het kost daarom ook minder energie. Let wel op: heb je die dag wat bijzonders en moet je haar goed zitten? Gebruik dan wel een gewone conditioner want het haarmasker maakt je haar erg glad.

Ook gebruik ik al jaren een Tangle Teezer. Het lijkt in eerste opzicht op een hondenborstel, maar ik zweer erbij! Je haalt alle knopen pijnloos uit je haar. Zeker een aanrader voor iedereen!

Dag- en nachtcrème 

Een fijne douche en wat verzorging voel je je vaak een klein beetje beter, en daarom wil je het liefst je lichaam zo goed mogelijk verzorgen. Ik maakte jaren lang de fout om een dikke en voedende crème op mijn gezicht te smeren, want dan zou ik goed verzorgd zijn, dacht ik. Verzorgen doet het zeker, alleen het laat nog uren een vettige laag op je gezicht achter. Deze vettige laag vangt ten eerste veel stof en andere troep wat in de lucht rondzweeft en dit gaat met de crème mee je gezicht in. Daarnaast zorgt deze vettige laag ook voor een minder fris gevoel, merk ik zelf. Gebruik daarom een luchtige crème, en smeer dan desnoods meerdere keren per dag.

Droogshampoo

Droogshampoo, de welbekende favoriet van vele spoonies. Het is een soort poeder die je op de hoofdhuid sprayt, deze poeder neemt het vet van de hoofdhuid op en hiermee kan je een douchebeurt uitstellen. Wat veel mensen doen is dit product gebruiken als je haar al vettig is, maar eigenlijk ben je dan al te laat. Breng daarom de droogshampoo aan voordat je gaat slapen, zo neemt de poeder het vet al op en blijft je haar fris!

Puff spons

Een puff spons kent iedereen wel, de ronde spons die je vaak bij cadeau-sets krijgt. Deze puff spons is, zonder dat ik het wist, erg goed voor je. Deze spons bevorderd de doorbloeding, zonder je huid op een harde manier te behandelen. Extra pluspuntje is dat je minder douchegel kan gebruiken, wat je portemonnee weer leuk vindt.