De lucht wordt steeds grauwer, de regen komt inmiddels weer met bakken uit de hemel en draag ik nog maar weinig zomer kleding. Ik breng weer meer tijd binnen door dan buiten en ik heb het gevoel dat we maar nauwelijks een zomer gehad hebben ondanks een paar enorm warme dagen.

Iedereen die mij een beetje kent noemt mij een diva (qua kleding), of ze noemen mij overdressed (met liefde gezegd uiteraard) maar ik ben gewoon gek op kleding. Nu er een nieuw seizoen aankomt zullen de zomerkleren verdwijnen uit mijn kast en zal het plaats maken voor; lange broeken, rokken, korte leren broekjes die ik combineer met een stoere print panty, jurken, vesten en truien. In deze blog heb ik het over de regenjassen trend en de nieuwste mode op gebied van truien met artikelen van de Bijenkorf.

Regenjassen, zou jij er een dragen?

De afgelopen 2 jaar zie je ze steeds meer, de stoere regenjassen bijvoorbeeld van het merk Rains. Je ziet ze inmiddels in elke kleur maar ook in hele stoere prints. Naast dat ze onwijs fashionable zijn, zorgen ze ook goed voor warmte. Ze houden de wind perfect tegen en zijn heerlijk voor de herfst. Ik kwam deze tegen onder de categorie regenjas dames.

Gele regenjas met streefprint en capuchon van Benetton.
Benetton regenjas met streepprint en capuchon
Prijs: van 159 euro nu voor 79,50 euro.

Hoe leuk is deze gele regenjas met een lichte streep en de wit met rode koordjes er aan? Mij geeft het helemaal beertje Paddington vibes! Deze jas is gaaf te dragen met een mooie spijkerbroek en een mooie rode trui.

Panterprint regenjas van Nikkie
Nikkie -Amber Longline regenjas
Prijs: 179,00 euro.

Tegenwoordig hoeft een regenjas niet meer een basic jas te zijn, Het is juist tof om er echt een statement piece van te maken. Hoe tof is het om deze jas zelfs naar een festival te dragen (onder non Covid-19 omstandigheden) met een zwart jurkje of rokje en een paar stoere boots eronder?

regenjas van Coster Copenhagen met ruitdesign en ceintuur
Coster Copenhagen met ruitdesign en ceintuur.
Prijs: 259,00 euro.

De ruit is weer helemaal terug van weggeweest. Het geeft een beetje een “oldschool feeling” en is super leuk te combineren met een mooie sweater en een jeans of zwarte highwaist kokerrok met een nette laars. Of gooi het over een stoerdere boeg en draag er een paar overknee laarzen onder.

Heeft de regenjas die jij op het oog hebt geen capuchon en wil jij toch tegen de regen beschermd zijn? Combineer het dan met een transparante paraplu. Ik heb er zelf een en ik kan niet anders dan de voordelen er van inzien. Met een normale paraplu ben je ook altijd een stuk zicht kwijt en dat zal nu niet gebeuren!

Iedereen heeft ze in Nederland in zijn kast liggen, truien! Want daar kunnen we gewoon niet zonder in dit kikkerlandje. Maar wat zijn de trends voor de herfst en winter van 2020? Oversized truien zijn helemaal de trend momenteel, grote kabel truien en mouwen die tot over de hand komen. Colorblocking is ook weer helemaal terug, draag rood met roze of kobalt blauw met groen, wees creatief want het kan allemaal. Dé trend uit de jaren ’80, pofmouwen en schoudervullingen! Durf jij die te dragen? Ook zie je weer veel jurken en truien gecombineerd met een grote riem om de heupen. Zoals je net al bij de regenjas zag zijn de ruiten ook weer terug van weggeweest, in bruin tinten of zwart wit. Panter prints, gaan die ooit uit de mode? Ik kwam deze truien tegen bij de categorie: Truien dames.

gebreide blog van Isabelle Marant
Isabel Marant Étoile – Myclan trui in wolblend met halve rits
Prijs: 420 euro.

Hier zie je de oversized trui met een grove blend en lange mouw die over de hand heen valt. Zelf zou ik deze trui combineren met een mooie zwarte denim broek en een laarsje met een hak of stoere boots en een leer jasje. Qua sierraden zou ik het afmaken met een zilveren grote, nette oorbel en een of twee ringen.

Roze ribgebreide trui met all over print van Balenciaga.
Balenciaga ribgebreide trui met all over print.
Prijs: 895,00 euro.

Deze trui is perfect om te gebruiken voor een colorblocking outfit!Deze trui is gaaf om te combineren met een stoer cobalt blauw leer jasje of een toffe muts in het knal geel. Durf jij het aan? Je moet er dan alleen wel even een flinke portemonnee voor open trekken.

rode kabeltrui van Nikkie
Nikkie – Karlie grofgebreide pullover in wolblend.
prijs: van 159,00 euro nu voor 80,00 euro.

Ik vind dit een geweldige trui, deze kan je namelijk werkelijk met alles combineren. Wil jij hem stoer dragen? Draag hem met een mom jeans of een leer kort broekje/rokje en een panty met een paar (overknee) boots of ga juist voor een nettere aanpak en draag hem op een mooie plissé rok en een nette hak.

Wil jij weten hoe je met een zomergevoel de herfst in kan gaan en dat warme gevoel kan blijven behouden? Lees dan nu de blog van Nayana!