Je zou toch denken dat na al die ziekenhuis bezoeken ik wel helemaal klaar zou zijn met ziekenhuizen en alles wat daarmee te maken heeft. Maar nee, sterker nog: ik ben verslaafd aan ziekenhuisseries. Waar het onschuldig begon met alleen kijken, roep ik inmiddels tijdens het kijken de diagnose van een patiënt voordat de doktoren het in de serie kunnen. Welke series zijn het beste? Hier zijn mijn aanraders.

Grey’s Anatomy

De ziekenhuisserie waarvan ik toch wel verwacht dat iedereen hem kent, en zo niet: schaam je! Grey’s Anatomy gaat over chirurgen in opleiding en hun leven in en om het ziekenhuis. Het doel van de schrijvers van Grey’s Anatomy was om de struggles van elke dokter te laten zien, gecombineerd met hun vrije tijd. In de serie gebeuren de gekste gevallen, waarvan bijna elke patiënt een waargebeurd verhaal is. Van een groot ongeluk met een veerboot tot een bom in iemands lichaam, niets is te gek in deze serie. Daarnaast laten de schrijvers aardig vaak mensen een gelukkig leven hebben, die vervolgens compleet instort. Ook zou ik de tissues maar klaarzetten want de schrijvers laten nogal vaak belangrijke personen dood gaan…. Met inmiddels 15 seizoenen aan problemen en geluk, is het de langst lopende serie ooit, en dat is niet voor niets!

The Good Doctor

Seizoen 2 van The Good Doctor is begonnen. Deze serie gaat over een autistische jongen die in opleiding is om arts te worden. Door zijn autisme en fotografisch geheugen weet hij de moeilijkste casussen op te lossen. Natuurlijk is iedereen bevooroordeeld, door de karaktereigenschappen die autisme met zich mee brengt, maar al snel ontdekken ze het grote talent van deze jongen. Het is zo goed geacteerd, dat ik laatst de acteur online zag buiten zijn rol, en verbaasd was dat hij niet echt autistisch was. Wil je dus een goede mengeling tussen de struggles van autisme en het werken in een ziekenhuis zien? Dan is deze serie echt een aanrader.

Code Black

Deze serie heb ik sinds begin deze maand ontdekt, en is een grote verslaving geworden. Ik hield bij Grey’s Anatomy altijd van de grootste trauma gevallen, en daarom is Code Black echt wat voor mij. Zoals de intro zegt: “Gemiddeld ziekenhuis bereikt 5 keer per jaar ‘Code Black’, dit is wanneer er teveel patiënten zijn voor te weinig mankracht. In dit ziekenhuis bereiken ze gemiddeld 300 keer per jaar Code Black.” In het begin moet je heel even wennen aan de drukke manier hoe alles in beeld is gebracht, maar nu ik daaraan gewend ben vind ik dit juist een bepaalde kracht hebben. Je krijgt echt de stress van het moment mee en ze laten je volop meeleven in de casus. Door de seizoenen heen leer je de artsen en hun gecompliceerde leven kennen, waar ook weer mooie verhalen aan vast zitten.

Chicago Med

Chicago Med is eigenlijk een soortgelijke versie als Grey’s Anatomy. Alleen speelt Greys zich af in Seattle en Chicago Med in, je raadt het al: Chicago. Ook hier krijg je het drukke leven als arts te zien, gecombineerd met het leven van de artsen. Wat ik zelf ook erg leuk vind is dat er vaak samen wordt gewerkt met Chicago Fire en Chicago P.D. Als je deze series ook kijkt, zie je de drie series vaak samenwerken aan gevallen, wat toch een extra soort dementie met zich meebrengt. Alle drie grote aanraders!

Dus heb jij zin om jouw medische kennis wat bij te schroeven, of puur toe bent aan een goede serie, probeer de bovenstaande series eens! Veel kijkplezier,  en laat het ons weten als jij nog een goede aanrader hebt.