Voor een lekkere, verse soep hoef je echt geen uren in de keuken te staan. Deze groentesoep is heel eenvoudig om te maken. In plaats van de broccoli kun je ook andere groente gebruiken. Lekker wat kruiden erdoorheen en voilà!

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 liter groentebouillon
  • de roosjes van 2 stronken broccoli
  • een handjevol muntblaadjes
  • een blender of staafmixer

Zo maak je het

Hak de knoflook en bleekselderij in kleine stukjes. Verhit wat olie in een grote pan en bak de knoflook en bleekselderij hierin ongeveer drie minuten. Voeg de groentebouillon toe en en de broccoliroosjes. Laat alles tien tot vijftien minuten koken zodat de broccoli zacht is. Doe alles in een blender samen met de muntblaadjes en mix het goed door elkaar. Hiervoor kun je ook een staafmixer gebruiken. Proef of de smaak goed is en voeg anders nog wat extra munt toe. Giet dan alles weer terug in de pan. De soep heeft al een romige textuur maar je kunt er eventueel wat kookroom of mascarpone doorheen roeren. Maak het af met een beetje peper en zout.

Voor de vleesliefhebbers onder ons kunnen er natuurlijk ook soepballetjes doorheen. Voeg deze aan het eind toe en laat nog een paar minuten koken.

Bon appetit!