Sinds ik bevallen ben heb ik problemen met mijn huid. Ik heb namelijk een extreem droge huid. Als ik geen hydraterende foundation gebruik, gemixt met een dag crème, dan gaat mijn foundation helemaal schilferen. Hoe dikker de lagen, hoe lelijker het wordt. Voorheen had ik hier nooit last van, maar hey, hormonen doen gekke dingen!

Romantische opa

Na meerdere drugstore foundations en poeders geprobeerd te hebben was ik het zat. Op naar de Ici Paris dus. Ik heb op de een of andere manier altijd een voorkeur voor Dior producten. Dit komt denk ik bij mijn oma vandaan. Mijn opa was een romantische man, hij nam mijn oma mee naar de Douglas en liet haar alles kopen wat zij maar wilde.. Nou, ik kan je vertellen, die is flink los gegaan! (Dat is precies de reden dat Esli dit nooooooit tegen mij zal zeggen, haha!) Oma kwam thuis met verzorgingsproducten, oogschaduws, make-up kwasten en nog veel meer. Helaas kon mijn oma dit vanwege huid problemen maar kort gebruiken. Zo werden mama en ik flink verwend, want wij kregen de producten van oma. Op dat zelfde moment was mijn liefde voor mooie producten geboren.

Chanel “Les Beiges”  foundation

Na samen met de verkoopmedewerkster meerdere foundations getest te hebben kwamen wij uit bij de: Les Beiges “Teint  Belle Mine Naturelle Healthy Glow” foundation met SPF25 van Chanel. De foundation zorgt ervoor dat je een glowy look krijgt, maar egaliseert, stimuleert, hydrateert en beschermt ook de huid.

Verpakking & ingrediënten

De vloeibare foundation zit in een vierkante flacon van mat glas, de dop is zwart met het logo van Chanel. Op de voorkant van de flacon staat de naam van de foundation en onderin staat in dikke letters Chanel. Op de achterkant van het flesje staat in meerdere talen “Healthy flow foundation natural beauty guard”. De ingrediënten staan op de verpakking van de foundation.

Mijn review

Ik vind het een fijn product. Ik heb zelf de kleur nummer 20 gebruikt en deze kleur is mooi licht. Dit is een medium dekking, terwijl ik over het algemeen meer van full coverage foundations hou. Er zit 30 ML in het flesje, wat een prima hoeveelheid is. Zelf bracht ik de foundation met een spons aan en gebruikte ik ongeveer 4 pompjes. Als jij van een medium coverage houdt is dit zeker een aanrader voor jou! De foundation kost 50,90 bij de Douglas. (Ici Paris heeft het niet meer op de website staan.)

In de blog waarin ik mijn zusje Ruby stap voor stap opmaakte kun je zien hoe ik het product gebruikt heb en zie je uiteraard het eindresultaat!

Diorskin Forever Compact

Compacte poeder foundation

Dit is de Dior Skin Forever Compact, het is een luxe doosje met een spiegel en een bijgeleverde spons. Het product is een compacte poeder foundation die gebaseerd is op een revolutionaire technologie, zoals Dior dit zelf zegt. Voor het eerst werd een een foundation in poedervorm ontworpen met alle voordelen van een verzorgingsproduct. Door deze technologie wordt een maximum aantal actieve huidverzorgingselementen met SPF25 bewaard in de formule.

Verpakking

Dit product zit geleverd in een blauw doosje, met daarop groot de naam van het product,  daaronder staat “Flawless Perfection Fusion Wear Makeup” . Op de achterkant staat ongeveer het zelfde wat ik hier boven al vertelde, daarnaast vermeldt het ook dat het poeder zijdeachtig en sensueel is. Het product zelf zit in een prachtig donkerblauw doosje met Dior in zilveren letters geschreven. Ter bescherming zit er een zakje omheen zodat het doosje mooi en krasvrij blijft. Daarnaast kan je als je product op is een refill kopen die je er zo in kan klikken.

Mijn review

Echt een super product! Dit kun je gebruiken met een vloeibare foundation eronder, maar ook prima zonder. Zelf gebruik ik het altijd om mijn foundation wat te matteren zodat ik niet glim. De spons die erbij zit gebruik ik niet, ik breng het zelf met een kwast voor het gezicht aan. Als jij op zoek bent naar een full face poeder foundation, is dit zeker een aanrader. Diorskin Forever Compact kost 58,90 euro, en een refill van het product kost 42,95 euro bij de Douglas. 

Hier gebruikte ik ook de poeder om haar gezicht wat matter te maken, wel heb ik hier al contour op haar wangen aangebracht.

Wat is jouw favoriete foundation?