Een poos geleden schreef ik een blog over colloïdaal zilver en colloïdaal goud. Inmiddels is mijn voorraad bijna op en wilde ik andere colloïdale producten testen. Gelukkig had ik naast zilver en goud ook koper, silica en zink besteld. Daarom vandaag mijn review over colloïdaal zink en colloïdaal koper.

Waar ik vroeger altijd dacht dat pijnstillers een uitkomst waren, zoek ik nu mijn heil liever in alternatieve geneesmiddelen. Gelukkig zijn er genoeg supplementen die bijdragen aan een betere gezondheid. Een daarvan is magnesium. Toen ik op zoek was naar alternatieven kwam ik erachter dat een magnesiumtekort vaak voorkomt bij o.a. reuma en het Ehlers Danlos Syndroom. Voor mij reden genoeg om trouw elke dag magnesium te nemen, want een tekort hiervan kan voor de volgende symptomen zorgen:

  • Kramp en spierpijn
  • Chronisch vermoeid
  • Hoofdpijn en/of migraine
  • Ervaren van stress
  • Prikkelbaarheid
  • Duizelig
  • Hartkloppingen

Iets waar ik naast de klachten van de Ehlers Danlos natuurlijk totaal niet op zit te wachten.

Colloïdaal zink en colloïdaal koper

Zelfs als je genoeg magnesium in je lichaam hebt, kun je last van symptomen krijgen die wijzen op een magnesiumtekort. Dit heeft niet met een magnesiumtekort te maken, maar met een tekort aan koper en zink. Koper en zink kun je niet eten, maar wel in colloïdale vorm innemen. De deeltjes zijn zo klein dat ze geen belasting voor je lichaam vormen, maar je kunt wel van geneeskrachtige werking profiteren. Je lichaam gebruikt wat het nodig heeft en het overschot plas je gewoon weer uit.

Zink en koper helpen niet alleen bij de bovengenoemde klachten. Ze hebben nog veel meer kracht. Zo draagt zink bij aan een normaal metabolisme, de instandhouding van normale botten (voor mij wel een fijn gegeven), haar, nagels en huid. Ook koper heeft voor mij veel bijkomende voordelen. Koper helpt namelijk bij het in stand houden van je bindweefsel en ondersteunt het zenuwstel en het ijzertransport in het lichaam.

Mijn ervaringen

Het is nog wat vroeg om iets over de werking van het zink en koper te zeggen. Toch merk ik dat ik beter in mijn energie zit en de pijn in mijn lichaam beter vol te houden is. Hierdoor ben ik mijn verhuizing goed doorgekomen en heb ik niet extra hoeven rusten. Iets waar ik wel al rekening mee had gehouden.