Anderhalve maand geleden moest ik eigenlijk naar de dokter om nieuwe pijnstillers te halen. Mijn tramadol was op en andere pijnstillers heb ik niet. Toch besloot ik na een uitvoerig onderzoek om eerst andere opties te proberen. In deze blog lees je meer over mijn ervaringen met colloïdaal zilver en colloïdaal goud.

Alternatieve geneesmiddelen hebben eigenlijk altijd al mijn voorkeur gehad. Ik begon op mijn 14de voor het eerst last van pijnklachten te krijgen. In de 15 jaar die volgden heb ik op een paar uitzonderingen na bijna geen zware pijnstillers gebruikt. Deels omdat de pijn nog wel te handelen was, maar ook omdat de artsen het niet voor wilde schrijven en ik (nog) niet afhankelijk van pijnstillers wil zijn. Gelukkig heeft CBD mij door veel pijnaanvallen heen gesleept en kan ik de pijnstillers tot het minimum beperken. Tijd om mijn collectie wat uit te breiden met alternatieven dus!

colloïdaal goud

Wat is colloïdaal zilver en colloïdaal goud?

Colloïdaal goud is een mengsel van puur gedistilleerd water en minuscule elektrisch geladen gouddeeltjes. Deze deeltjes zijn slechts 3,2 nanometer en zijn alleen met de meest krachtige elektronenmicroscoop te zien. Een voordeel van dat deze deeltjes zo klein zijn is dat ze ook heel makkelijk door het lichaam worden opgenomen. Alles wat het lichaam niet nodig heeft wordt weer op de normale manier uitgescheiden. Colloïdaal zilver is niet veel anders. Het zilverwater bestaat uit een vloeibare substantie met daarin elektrisch geladen zilverdeeltjes. Wat ik zeker in het geval van zilverwater belangrijk vond, was dat de kwaliteit heel goed is. Zeker omdat colloïdaal zilver onterecht wordt geassocieerd met blauw zilveren huidverkleuringen. Crystal Colloïdaal wordt door verschillende bronnen als de beste aangewezen. Zij maken gebruik van een combinatie van 0,9999 puur zilver en Grander® gevitaliseerd ultra puur water. Het zilverwater heeft een dichte concentratie (10 ppm) en bestaat uit 80,5% colloïdaal zilverdeeltjes met een grootte van 0,65 nanometer.

Beide producten kunnen voor meerdere toepassingen gebruikt worden. Zo werd zilver vroeger als antibioticum ingezet. Een voordeel van deze vorm van antibioticum is dat je hier niet resistent voor kunt worden. Daarnaast kun je zilver gebruiken als neusspray, mondspoelwater, crème, reinigingsmiddel of als product om je spiritualiteit te bevorderen. Colloïdaal goud wordt ook wel het levenselixer genoemd. Het zorgt dat je er jong uit blijft zien, heeft een geneeskrachtige werking en stimuleert een soepele huid. Nu hoef ik er niet nog jonger uit te zien, maar ik merk wel dat mijn huid er beter van wordt. Ook kan het als pijnstiller en tegen artrose werken.

colloïdaal zilver

Mijn ervaringen

De laatste tijd gaat het redelijk goed qua pijn. Ik kan mijn lichaam weer wat meer belasten en lig niet meer avonden lang in bed omdat ik te veel heb gedaan. Toch zijn er uiteraard nog heel wat triggers die de pijn erger kunnen maken. Denk aan veel te veel belasten, maar ook stress en verdriet. Stress en pijn gaan voor mij namelijk hand in hand. Momenten dat ik veel stress en verdriet ervaar zijn dan ook de momenten dat ik ontzettend veel pijn heb. Tramadol haalt dan wel de scherpe randjes weg, maar emoties worden alleen maar versterkt. Erg enthousiast om hier mee verder te gaan was ik dan ook niet. In mijn zoektocht naar een alternatief kwam ik colloïdaal zilver en colloïdaal goud tegen. Niet meteen een pijnstiller, maar wel een product waarvan wordt gezegd dat het van invloed is op o.a. ontstekingen en je gemoedstoestand.

Net na het ontvangen van de producten, overleden in slechts een weekend tijd zowel mijn opa als mijn oma. Een bizarre situatie wat qua emoties garant staat voor pijn, veel pijn. In deze periode bleef ik de producten trouw innemen en begon ik best snel verschil te merken. Natuurlijk was er mentale en fysieke pijn, maar niet zoals ik verwacht had. Ik hoef geen extra zware pijnstillers te nemen en kon gewoon blijven functioneren. Ik kon mijn verdriet vrij snel relativeren en kon na een paar dagen alweer gefocust aan het werk.  Daarnaast is het ontzettend makkelijk in te nemen. Je kunt het namelijk gewoon in een glas water – of onder je tong druppelen. Maar net wat jij fijner vindt. Er stond op meerdere sites dat zilver- en goud water geen smaak heeft, toch was ik een beetje huiverig dat ik een vieze metaalsmaak in mijn mond zou krijgen. Gelukkig viel dit onwijs mee.  Ik weet niet zo zeer of ik dit aan het zilver – en goud kan koppelen, maar ook de volgende voordelen vallen mij op:

  • Ik slaap beter
  • Betere concentratie
  • Minder last van puistjes en oneffenheden
  • Mijn nagels zijn sterker en groeien sneller

Een maand is natuurlijk nog wat te kort om echt goede resultaten te benoemen, maar ik ben in ieder geval al aangenaam verrast! To be continued…