A shoe has so much more to offer than just to walk – Christian Louboutin

Ik beken, eerlijk en oprecht dat ik best wel gelukkig kan worden van mooie schoenen en kleding. Ik kan liefde voelen bij dat prachtige jurkje of dolverliefd zijn op die geweldige pumps. Misschien zou je dat niet verwachten en zou je denken dat ik puur en alleen geniet van de zonnestralen op maandag en de bloemetjes op vrijdag? Dat wanneer je, zoals ik, chronische ziek bent je puur en alleen geniet van de kleine dingen des leven en dat materie mij niet meer doet stralen. Natuurlijk kan ik oprecht blij worden van het heerlijke zomerse weer maar ik zou liegen als ik zeg dat kleding en schoenen mij niet dat zelfde gevoel kunnen geven. Bloemetjes plukken en bomen knuffelen, ik hou er echt van, maar het scoren van het perfecte rokje of jurkje kan mij soms tot tranen roeren. Noem het oppervlakkig of hersenloos, dit participeren in de consumptiemaatschappij, maar ik vaar er echt bijzonder wel bij.

Zo had ik mijzelf na de stoma plaatsing Louboutins beloofd, met 10 cm stiletto hak. Uren speuren op het internet leverde uiteindelijk het perfecte paar op, zwart met peeptoe. Natuurlijk had ik gehoopt dat ik er mooie lange wandelingen op zou maken. Dat ik mooi en charmant over straat zou schrijden, zoals een model over de catwalk loopt. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik er niet eens op kan blijven staan, ik voel me net een circus artiest die op stelten door de piste gaat. Een wachelende eend ziet er nog sexier uit dan ik op die palen! Sorry, hoewel ik in mijn hart echt een pump- vrouwtje ben, zijn mijn voeten veel meer geschikt voor sneakers! Maar echt….

Compromis

Natuurlijk dragen de gewrichts en zenuwpijnen aan mijn benen niet bij aan het pijnvrij kunnen lopen op mijn gekoestede Louboutin’s. Maar ook zonder deze pijnen ben ik gewoon niet echt geschikt voor torenhoge pumps. Maar om zo nu en dan toch de knappe sexy dame te kunnen zijn die ergens diep van binnen (goed verstopt, I know) in mij huist trek ik mijn pumps aan wanneer ik in de rolstoel zit. Natuurlijk zijn alle pluspunten die een 10 cm hak met zich meebrengen totaal niet van belang. Het feit dat ik dus 10 cm langer ben, ziet niemand, je mooie gecorrigeerde houding met je buste recht vooruit, totaal niet zichtbaar in zo’n stoel en toch voel ik mij koning(in) te rijk met mijn mooie pumps. Het feit dat ik er niet op kan lopen doet mij op dat moment weinig, de aanblik van die prachtige pumps aan mijn snoezige voetjes maken mij op zo’n moment enorm gelukkig.

En ach Christian Louboutin zei het al: “a shoe has so much more to offer than just to walk“, en ik kan dit niet meer dan beamen!

Gelukkig zag ik onlangs tijdens het online shoppen het ultieme compromis. Dus mocht ik de komende periode weer eens een vervelend ziekenhuis gerelateerd ‘dingetje’ meemaken dan weet ik waar ik mijzelf mee beloon: de Louboutin sneaker, mooier wordt het niet voor mij!