Daar ging ik weer; voor de zoveelste keer installeerde ik de Tinder app.
Ik ben nou al zo vaak op date geweest dat je zou denken dat het mijn hobby is. Ik heb het al ontelbare keren geprobeerd. Vooral over mijn pds ben ik erg onzeker. De laatste keer ging echter alles goed! Lees hier enkele tips.

Welke foto’s plaats je?

In het begin zette ik vaak de mooiste foto’s van mezelf op vakantie en een lange tekst over wat voor avonturen ik beleef. Hiermee trok ik hele leuke jongens aan, dat wel, maar op één of andere manier ook hele kritische jongens. Het waren vluchtige relaties waarbij hij vooral gefrustreerd raakte dat ik nooit uit eten wou, feesten of een keer lekker lang opblijven.

Ik veranderde mijn foto’s naar normalere settings; in de tuin, in de stad, in een café. Hier kreeg ik meteen een ander publiek mee. Hoewel ik dit rustiger soort man fijner vond, raakte ík dit keer verveeld.

Nu de profieltekst

Een goede mix van vakantie en thuis dus. Maar welke tekst zet ik op mijn profiel? Ik heb lange tijd alleen mijn lengte vermeld (best belangrijk als je 1.80 bent), en de rest moeten ze maar zien als we afspreken. Hiermee kreeg ik de meest verschillende matches, die uitdraaide tot de raarste dates. Ik had duidelijk een extra filter nodig.

Nu heb ik mijn pds subtiel in mijn profieltekst verwerkt. Ik heb aangewezen dat ik een ‘gezond dieet’ doe en dat ik ‘zoek iemand om mee te knuffelen op de bank’. Je kan ook vager blijven: health | cooking | cuddles.

Wanneer swipe je naar rechts?

Sure, die hunks zijn wel heel erg lekker. Maar gaat die je ook helpen als je eens een slechte dag hebt? Kijk goed naar zijn foto’s; welke indruk geven deze? Is het een family man of gaat hij liever feesten? Heeft hij foto’s van zijn motor of van een huisdier? Wees selectief!

Hoelang wacht je met afspreken?

Ik heb als regel om best lang te blijven chatten voor een afspraak. Zeg maar een maand. Dan weet je of ze je écht leuk vinden, moeite voor je willen doen en leer je ze een beetje kennen.

En dan: de date zelf!

Tip; wees ook op de eerste date vooral jezelf. Ik dronk vaak veel glazen wijn om mijn zenuwen te bedwingen, maar hiervan kreeg hij een verkeerde indruk van mij. Het joviale meisje spelen kan je niet lang volhouden.

Benoem je je ziekte op de eerste date?

Eerlijkheid is toch het fijnst, voor hem maar ook voor jou. Het zegt heel veel hoe iemand op dit bericht reageert. Dan weet je meteen of je wat aan hem hebt. Het scheelt echter heel veel hoe je het brengt. Zeg niet; ‘ik heb prikkelbare darmen en lig het grootste deel van de dag op de bank van de pijn en kan niks eten‘; maar begin met een zachter ‘ik ben aan het testen wat verschillende diëten voor effect hebben op hoe ik me voel, en drink even geen alcohol‘.

Ik vertel het vaak kort (is ook nodig want op een date word je vaak geacht een drankje of hapje te doen), en de volgende dates (als die er komen) leg ik het wat uitgebreider uit. Als hij verder vraagt of geïnteresseerd lijkt, yes! Misschien kent hij zelfs andere mensen ermee, of heeft zelf veel baat bij gezonder/meer mindful/minder gestresst leven. Kan je hem nog dingen leren! Bovendien; wie zegt dat hij wél perfect is?

En daarna?

Bij mijn laatste date had ik beet; ‘a real cuddlebear’ schreef hij op zijn profiel. En hij schijnt hetzelfde dieet te doen! Een erg lieve man die ook al veel rond heeft gedate en weet hoe moeilijk het is. De eerste date al heb ik hem alles verteld en hij is erg geïnteresseerd en helpt me nu met vanalles. Ik zocht eigenlijk alleen een knuffelbeer voor af en toe op de bank bij het Netflixen, maar hij leert me van alles en pusht me mijn wereld uit te breiden. Vaak is het nog lastig, als we hebben afgesproken maar ik wil afzeggen omdat ik me kut voel of buikpijn heb. Ook ben ik overdag nu meer moe omdat het daten energie kost. Hij vindt het echter fijn als ik mijn ‘echte’ zelf laat zien, alle kanten ervan. Want dan kan hij dat ook bij mij.