Het Day Zero Project, ondertussen een bekend project bij Justliveblog. Ik heb een lijst van 101 doelen die ik wil bereiken in 1001 dagen. Begin 2017 ben ik begonnen en het wordt weer tijd voor een update. Mijn volledige 101 doelenlijst vind je hier! Welkom bij Deel 4:

School en Werk

#1 Propedeuse halen [ON HOLD]

Haha. Leuk dit. Niet dus. Ik heb in september de knoop door gehakt om een pauze van mijn studie in te lassen. Het zou namelijk opeens tóch nog een half jaar duren voordat ik mijn P zou kunnen halen, mocht ik dan een herkansing nodig hebben, nog een jaar. Helaas heb ik daar het geld niet voor, dus heb ik de beslissing moeten nemen, om er een punt achter te zetten. Dit doel staat daarom [ON HOLD].

#4 Vrijwilligerswerk doen (buiten IKVW)

Ik ben natuurlijk al jaren bezig met IKVW, maar daar buiten heb ik niet eerder echt vrijwilligerswerk gedaan. Nu ben ik tijdens de kinderboekenweek aan de slag gegaan als vrijwilliger in de Bibliotheek. Er was een groot feest en iedereen was verkleed, het thema was namelijk: Gruwelijk Eng. Dit is zeker voor herhaling vatbaar, tot volgend jaar!

Vriendschap en Liefde

#14 ’s Avonds door het bos wandelen

Technisch gezien heb ik dit doel behaald op IKVW. Nadat we de kinderen in bed hadden gestopt en de dag hadden doorgesproken gingen we met een handjevol leiding op pad. Het kamphuis staat midden in het bos dus na 10 meter zagen we al geen hand voor ogen meer. Het was best een avontuur, vooral toen het pad opeens ophield of het moment dat we mensen dachten te zien (dit waren pilaren).

#19 Een hele dag overal “JA” op zeggen

Dit heb ik nog niet gedaan en ik ben hier ook niet vandaag de dag mee bezig. Toch zet ik dit punt op “bezig”, want niemand mag weten wanneer ik dit doel daadwerkelijk uitvoer, zodat niemand hier misbruik van kan maken.

Lezen en kijken

#56 50 boeken lezen

Sinds ik ben gestopt met school heb ik eindelijk weer de tijd gevonden om mij te verdiepen in een boek. Hier kon ik vroeger zo van genieten, maar ik had impelweg de energie er niet voor. Ik ben nu al een heel eind met dit doel, zeker over de helft. Heeft iemand nog een leuke suggestie?

#61 365 dagen fotoproject

Het lukte mij niet om iedere dag een foto te maken. Klinkt best suf, aangezien ik iedere dag met mijn telefoon (voorzien van camera) rondloop. Gelukkig is er de app Room for thought. Deze app geeft je op een random moment van de dag de opdracht om een foto te maken. Je krijgt vervolgens 10 seconde de tijd en dan maakt de app de foto. Deze kan je eventueel nog lichtelijk bewerken, maar je kunt de foto niet opnieuw maken.

Eten

#81 Ontbijten buiten de deur

Als ik er zo over nadenk eet ik best vaak buiten de deur, al is dat meestal diner gerelateerd en een enkele lunch. Ontbijten buiten de deur gebeurt bijna nooit. Afgelopen zomer was ik bij Astrid in Amsterdam en zijn wij in de Java buurt buiten de deur gaan eten. Natuurlijk met een heerlijk kopje thee.

Mamma

#96 Mijn moeder interview lezen

Voordat wij wisten dat mijn moeder kanker had is zij geïnterviewd door niemand minder dan Richard. Hij moest voor zijn studie iemand interviewen en hij koos mijn moeder. Ik heb jaren tegen het lezen van het interview opgezien. Ik durfde het niet, bang voor wat ik te lezen zou krijgen. Dit jaar op mijn moeders sterfdag heb ik mij ertoe gezet. Er stonden geen grote verassingen in, wel werden er een aantal vermoedens bevestigd.

Wie heeft er nog goede suggesties voor de komende tijd?