Hebben jullie dat ook? Van die dingen die je ooit wel eens zou willen doen maar waarvan je denkt dat je het nooit ga doen? Ik heb daar een hele waslijst/verlanglijst vol van. En naarmate ik ouder word ga ik mijzelf er steeds meer aan ergeren dat ik dingen niet doe of eigenlijk niet durf. Hoe komt het toch dat ik zo vaak denk dat gebeurt toch nooit. Ik zou het zo fijn vinden om het eens hardop te zeggen wat ik allemaal graag zou willen doen. Dus geen betere plek dan deze dacht ik zo.

Alleen op reis!

Al zo lang zou ik graag alleen op reis willen. Waarom ik dat in de afgelopen 20 jaar nog niet heb gedaan is simpel. Angst. Ik ben bang om mensen te kwetsen als ik alleen ga. Ben bang dat het niet zo hoort. Dat anderen daar over gaan kletsen. Dus eigenlijk zijn het heel veel dingen van buitenaf die me tegen houden om echt te gaan. Als Corona het toe laat ga ik in Mei voor het eerst alleen vliegen naar Barcelona. Dat is een soort van alleen op reis. Ik ga daar natuurlijk naar mijn dochter maar die moet ook gewoon werken dus zal ik ook een aantal dagen overdag alleen zijn. Dit is mijn eerste stap, ik ben stiekem wel trots op mezelf.

Santiago de Compostella

Al heel veel jaren heb ik het op mijn verlanglijst staan. Ik wil de laatste 115 kilometer van de pelgrimsreis naar Santiago de Compostella lopen. Laat ik eerlijk zijn ik heb nog geen wandelschoenen gekocht nog geen wandeling langer dan tien kilometer gelopen als voorbereiding. Ik heb een rode draad door mijn redenen voor alles lopen. Angst. Angst dat mijn Fibromyalgielijf het niet gaat redden, mijn hoofd het niet gaan redden. Want buiten dat het lichamelijk zwaar is kom je ook jezelf wel tegen. Angst voor slapen in hostels met een gedeeld toilet, en bovenal voor slechte nachtrust. Wat ik al wel aan het doen ben voor dit doel is informatie opzoeken. Alternatieve manieren om te lopen met een eigen wc, een beter bed en misschien wel een bagageservice, Dat blijkt er natuurlijk allemaal te zijn want ik ben niet de eerste die de route loopt met beperkingen. Ik heb een doel gesteld voor deze wens, Ik wil voor 2025 de route hebben gedaan in mijn eentje.

Boek schrijven

Ik weet zeker dat ik niet de eerste ben die een blog schrijft die dit op zijn of haar verlanglijst heeft staan. Het lijkt me geweldig om een boek te schrijven. Een verhaal ala Heleen van Rooijen. Ik schrijf ook verhaaltjes voor Shespot, dit weet niet iedereen maar nu wel, en daar zijn de reactie’s altijd positief. Ik maak mezelf niet wijs dat ik een geweldige schrijfster ben maar ik zou het zo graag proberen. Regelmatig maak ik een start maar die wis ik altijd weer omdat ik zo bang ben dat het vreselijk is. En toch ga ik het een keer doen. Gewoon eens kijken waar het toe lijd. En mocht het dan een succes zijn dan hoop ik mijn blogs te schrijven vanuit mijn luie stoel in Spanje met uitzicht aan zee. Heleen mag Portugal hebben.