Niets is zo leuk om zo af en toe ons (vooral tijdens de wintermaanden) koude kikkerlandje te verlaten en een nieuwe stad te ontdekken. Zo zijn citytrips dan ook mijn absolute favoriet wat betreft reizen en heb ik inmiddels al een flink aantal Europese steden van mijn lijstje af kunnen strepen. In dit blog deel ik graag al mijn tips om je zo goed mogelijk op jouw aanstaande citytrip voor te kunnen bereiden.

Google Maps

Bezoek je een buitenlandse stad voor de eerste keer? Dan is Google Maps bij deze your new best friend. Niet alleen helpt deze superhandige app jou door jouw nieuwe omgeving naar een door jouw gekozen eindbestemming te navigeren, ook kun je deze op vele andere manieren inzetten. Zo kun je bijvoorbeeld voor dat je op een reis gaat een lijstje aanmaken met opgeslagen hotspots die jij absoluut wil gaan bezoeken. Enneh, wist je dat je deze handige lijstjes ook nog eens heel gemakkelijk kunt delen met jouw reisgenoten? Deze tool staat gegarandeerd voor het ontdekken van de niet zo standaard plekjes (lees: tourist traps) waar je anders vast nooit uit jezelf opgekomen was. 

Laat je influencen

Influencers. Je kunt tegenwoordig bijna niet meer om ze heen. Soms bloedje irritant, die vaak perfect ogende levens. Maar: wist je dat je op YouTube en blogs ook heel veel handige tips voor hotspots zijn te vinden? Zoek eens een keertje op ‘cityguide’ of ‘first time (naam stad)’ op YouTube en je zult gegarandeerd een paar pareltjes aan tips en stadsweetjes tegenkomen. Grote kans dat het bekende algoritme je na het kijken van jouw eerste video gelijk nog veel meer handige vlogs of videos jouw kant opstuurt. Ook de bekende hashtags op Instagram kunnen superhandig zijn om precies dat hele leuke brunchplekje in de stad te kunnen ontdekken.

Old-school reisgidsen

Naast all things zoekmachines en social media, bestaat er ook nog dat suffere medium: reisgidsen in boekvorm. Toch kunnen ook best nog hip en relevant zijn. Zo zijn de papieren reisgidsen van Time To Momo of Marco Polo een absolute must-have om van te voren eventjes goed door te neuzen en als naslagwerk op reis bij te hebben. Niet alleen fijn voor alle handige tips over het land en de cultuur, maar ook voor restaurants, cafetjes, markten en shoppingwallahas. Ook superfijn: in deze vaak pocket sized boekjes staan vrijwel bijna altijd ook nog eens een paar leuke wandelroutes door jouw toekomstige nieuwe favoriete stad. 

Op pad met een local

Waan jij je toch liever onder jouw toeristische medemens en laat je je graag rondleiden door een local, dan is de website van Getyourguide zeker aan te raden voor het een vinden van een uniek (mid)dagje exploren. Zo kun je op deze site alvast van te voren tickets scoren voor een bepaalde attractie of museum, maar ook superleuke, soms wat intiemere rondleidingen mèt lokale gids boeken. Denk hier bijvoorbeeld bij aan een begeleide wandeling door de stad, een rondleiding specifiek gericht op historie, kunst of juist toffe street art of eentje die jou precies naar alle ‘instaworthy-niet-te-missen‘ plekjes in de stad brengt.

Duolingo

Ga je naar een land waar ze net ietsje minder goed Engels spreken of wil je graag een gokje aan de moedertaal wagen? Dan is Duolingo de perfecte app om jouw language skills een beetje bij te schaven. De app is heel makkelijk te downloaden in vrijwel iedere app store en ook online kun je via een toegankelijke gameplay de taal van het land waar jij binnenkort naar toegaat ietsje (beter) onder de knie krijgen. 

En, ben jij er al helemaal klaar voor?

Heb jij binnenkort een leuke citytrip in het vooruitzicht of misschien nog wel een paar andere handige tips? Laat het ons weten in de comments!