Netflix, Videoland, HBO, NPO-plus, Disney en nog wat kleine abonnementen. Ik heb ze allemaal en er is nog helemaal niets op die televisie. Uren zappend van de ene zender naar de ander app, er is niets wat ik leuk vind. Of de zinnen ¨Ken ik al¨ en ¨Niets aan¨ volgen zich in een rap tempo achter al elkaar op. Herkenbaar? Zijn we verzadigd of is het komkommertijd op televisie?

Filmzenders

De grootste qua film- en serieaanbod, of misschien wel de populairste is toch wel Netflix. Netflix voegt regelmatig nieuwe films toe maar het zijn vaak ook oudere films. Een film uit 2005 kan ik niet meer kijken, het is te gedateerd of ik heb deze al gezien, diversen malen. Het is natuurlijk zomer en dan staat het bekend dat het komkommertijd is. Mensen leven in de zomer buiten en er wordt weinig televisie gekeken. Maar er moet toch nog een groep, net als ik, zijn die wel binnen zit en gewoon wilt genieten van een goede serie of film?

De zenders zoals Videoland biedt een scala aan Nederlandse series om ze vooruit te kijken. Ik hou niet zo van de commerciele zenders van Nederland. Het is makkelijke wegkijk-tv, veel pulp en na een paar afleveringen Sex on the beach vraag ik mij echt serieus af wat mensen hier zo leuk aan vinden?

Viaplay en Eurosport

Dan hebben de nog de zenders die altijd wat nieuws uitzenden; de sportzenders. Als ik iets niet kan kijken is het sport op tv. Live vind ik het altijd beter, je voelt de sfeer in een stadion of tribune maar op tv kijken is een crime. Het doet mij herinneren aan de zondagavonden van mijn vader. Klokslag zeven uur moesten wij stil zijn omdat Studio Sport begon. Tot acht uur wilde mijn vader ongestoord alle voetbalwedstrijden terugkijken. En daarna kwam het ergste; de analyses….

Programma´s zoals VI vind ik dan wel weer leuk omdat de humor erbij echt mijn humor is maar dat hardop zeggen is al een schande vandaag de dag. Het enige programma wat ik dus wel een beetje leuk vond om live te kijken.

Komkommertijd of verveeld

Is het wel die komkommertijd of ben ik gewoon verveeld wat de televisie tegenwoordig uitzendt? Het is lang geleden dat ik een paar uur naar het scherm kon staren en achteraf zei; dit was nu eens pakkend. Ik mis de passie waarmee vroeger mooie programma´s werden gemaakt. Ik mis een nieuwe formule. Alles wordt tegenwoordig uitgemolken en hoe meer men voor schut staat op televisie hoe leuker het men vindt.

Wat rest er dan nog? Eindeloos op die social medias scrollen en kijken hoe fijn het iedereen heeft? De tiktoks van wanhopige volwassenen kijken en jezelf afvragen waarom bij sommige mensen niemand hun een halt toeroept? Ik verlang naar het ouderwetse ademloos televisie kijken. Een programma of film dat je op pauze wilt zetten omdat je naar de wc moet. Dat zijn de beste! Hopelijk komen er nog wat geweldige films uit nu er weer gefilmd wordt na corona. Kunnen we daarop met smart wachten en hopelijk na afloop zeggen; ¨ Lang geleden dat ik zo een goede film heb gezien!¨