In het ov, tijdens mijn werk of juist als ik op bed lig. Waar ik vroeger de hele dag door naar muziek luisterde, besteed ik nu flink wat uur per dag aan het luisteren van podcasts en luisterboeken. Leerzaam, leuk en zo heb ik ook nog het gevoel dat er iemand tegen mij praat als ik alleen thuis ben. In dit blog deel ik mijn favoriete podcasts. Van audio-uitzendingen over criminaliteit tot gesprekken over koetjes, kalfjes, spiritualiteit en seks. You name it!

Scrambled Ex

In de podcast ‘Scrambled Ex’ gaan Irina en Misha met hun gasten in gesprek over liefde, sex en exen. Van uit de hand gelopen scharrels tot liefdes die nooit meer weggingen tot alles er tussen in. Alles komt tijdens deze podcast aan bod. Ben jij benieuwd naar de toxic ex van een ‘bekende’ Nederland of wil je weten hoe zij met liefdesverdriet omgaan? Dan is dit dé podcast voor jou.

Luister de podcast hier.

Al sla je me dood

Als ik tv kijk, kijk ik het liefst naar programma’s over true crime of misdaadseries. Podcasts over true crime mogen dan ook niet ontbreken. ‘Al sla je me dood’ is een true crime podcast waarin – compleet ongehinderd door enige kennis van zaken – moorden, verdwijningen en andere gruwelijke misdaadverhalen besproken worden. Niet alleen misdaadverhalen worden ontleed en uitgezocht, deze twee vriendinnen vertellen ook over de enge dingen die ze zelf hebben meegemaakt en geven ze tips wat je moet doen om niet vermoord te worden. Handig!

Luister de podcast hier.

Leef je mooiste leven

Van een podcast over moord naar een podcast over het leven van je mooiste leven. Deze podcast van Michael Pilarczyk (eigenlijk zou je hem al voor zijn stem moeten luisteren) en Cindy Koeman gaat over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, spiritualiteit, mindfulness, meditatie en nog veel meer. Deze podcast inspireert je om zelf ook je mooiste leven te gaan leven en heeft bij mij al meerdere malen mijn ogen doen openen.

Luister de podcast hier.

Damn honey

Damn Honey is een tweewekelijks podcast over alles waar vrouwen van deze tijd mee moeten dealen. Denk aan fast fashion, dik zijn maar ook over seksueel geweld, het niet moederschap en self love. Elke aflevering schuiven er een of meerdere gasten aan om eigen ervaringen, kennis en expertise te delen.

Luister de podcast hier.