Hebben jullie het ook zo warm? Of vinden jullie deze temperaturen juist lekker? Van mij mag het in ieder geval wel een stuk koeler. Ik doe op deze dagen zo weinig mogelijk omdat ik anders beroerd en benauwd word. Lekker in de airco een boek lezen, bloggen of een serie kijken. 

Ook eten doe ik een stuk minder deze dagen. Maar ondanks de warmte, vind ik warm eten juist lekker! Het geeft mij een energieboost die ik wel kan gebruiken. Zo start ik de dag de laatste tijd met noedels. Bas verklaart mij voor gek, maar ik vind het lekker! Het zullen mijn Aziatische roots wel zijn 😉 Overdag eet ik iets van een salade of fruit met daarnaast een ijsje (of 2). Als avondmaaltijd eten we hetzelfde als anders: aardappels, pasta, rijst met veel groente.

Heb jij geen idee wat je moet eten deze dagen? Kies dan als het kan voor iets dat licht verteerbaar is. Een wokgerecht met veel groente, vis of kip, wraps of een salade!

Recepten

Hieronder deel ik drie makkelijke recepten waar je op deze warme dagen vast vrolijk van wordt!

Homemade Icetea! Deze is een stuk lekkerder dan de icetea die je in de supermarkt koopt, want daar zit vaak een lading suiker in. Zet een grote pot thee, ik heb groene thee gebruikt. Pureer het vruchtvlees van drie perziken en voeg dit toe aan de thee. Laat alles nu een tijd staan zodat de smaak van de perzik goed in de thee kan trekken en de thee kan afkoelen. Wanneer dat is gebeurd, giet je alles door een zeef zodat de grote stukken perzik achterblijven. Breng de thee op smaak met een beetje citroen of limoen en om het zoeter te maken kun je ahornsiroop toevoegen. Zet alles in de koelkast en genieten maar!

Deze kommen met eten worden ook wel Buddha Bowls genoemd. Je kunt er alles indoen wat je maar lekker vindt! Mijn variant bevat gekookte noedels, kort gebakken champignons, courgette en tauge, voorgekookte rode bietjes en tenslotte rauwe paprika, radijs en geraspte wortel. Heerlijk om te eten als avondmaaltijd!

Tosti’s! Wie houdt er niet van? Deze vond ik zo lekker! Hij is belegd met tomaat, avocado en kaas. Even grillen en smullen maar! Extra zout is tijdens warme dagen niet verkeerd (tenzij je om medische redenen geen/weinig zout mag) omdat je veel verliest tijdens het zweten. Dan zit je met gesmolten kaas dus wel goed.

Eet smakelijk en doe rustig aan de komende tijd!