Toen het coronavirus ‘opeens’ overal was en we als land aan onze eerste lockdown begonnen, voelde het voor mij net alsof we in een soort bizarre film beland waren. Tijdens de allereerste persconferentie zat ik nét toevallig niet meer dan zes uur in het buitenland voor een stedentrip naar Disneyland en Parijs samen met een van mijn beste vriendinnen, en moest ik dus ook gelijk weer binnen 24 uur linea recta terug naar huis reizen. Dit alles maakte mij mentaal behoorlijk in de war, en eerlijk gezegd kreeg ik het ook best wel benauwd van alle nieuwsartikelen, meningen en geruchten die je plotseling de oren omvlogen. Mijn hele lijf trilde vaak als het over corona ging, en ik wist niet hoe ik met dat plotselinge ‘nieuwe normaal’ om moest gaan. 

Ik besloot een aantal weken alle journaals en nieuwsberichtenapps op mijn telefoon totaal te negeren, en alleen om te kijken naar het echte noodzakelijke. Dit gaf mij mentaal veel rust, en zorgde er voor dat ik het na een aantal weken begon te accepteren en het coronavirus een plekje kon geven. Nu we midden in de tweede golf zitten en het virus weer overal op lijkt te laaien (zowel in real life als in de media), heb ik er weer voor gekozen om mentaal afstand te doen van all things tante corona en mij dan ook vooral te focussen op de (kleine) dingen die mij blij en gelukkig maken. Lees je mee?

Buitenlucht

Lang leve de herfst! Na een volle zomer lang volop van de warmte en zon genoten te kunnen hebben, is het ook tijdens het huidige herfstseizoen erg belangrijk om zo af en toe eens naar buiten te gaan en een luchtje te scheppen. Ik ben helemaal gek op de herfst en al haar prachtige kleuren en ik wandel dan ook graag met de hond door mijn geliefde stadje nu mijn directe omgeving er zo mooi en kleurrijk uitziet. Vooral tussen mijn werkopdrachten door vind ik het erg fijn om er even tussenuit te gaan in plaats van uren achter elkaar maar steeds aan het zelfde ding door te werken (vooral een tip als je het thuiswerken dus absoluut niet gewend bent!). Een frisse neus en een ietsje minder vol hoofd zijn na dat korte blokje om meestal al snel gegarandeerd.

Selfcare

Ook voor de lockdown was ik al enorm fan van selfcare. Nu we nog meer op ons zelf aangewezen zijn en zo min mogelijk sociale contacten hebben, is het af en toe is goed om onze volledige aandacht aan onszelf te besteden. Zo ben ik mij dit jaar wat meer gaan verdiepen in skincare en neem ik inmiddels iedere dag ruim de tijd om mijn huid goed te kunnen verwennen en verzorgen. Ik kies er voor om zo af en toe helemaal los te gaan met makeup, ook al zie ik die dag helemaal niemand (of zien mensen mij alleen op straat als ik ze toevallig tegen kom terwijl ik de hond uitlaat) en ook vind ik het heerlijk om mijn nagels tijdens een saaie donkere avond weer van een nieuw kleurtje voorzien. Ook koop ik de laatste tijd veel dingen voor mijzelf waar ik blij van word. Denk aan leuke interieurspulletjes, supercomfy kleding of planten voor in huis (want ja, nu we er toch 24/7 zijn..), maar ook kleine dingen als nieuwe makeup of sieraden. En dit alles dan toch vooral onder het motto van ‘waarom ook niet?’ en treat yourself. 

Afleiding, afleiding, afleiding!

Niets is zo fijn als het tijdens de lockdown met een heerlijk glas wijn en een geurkaarsje relaxed op de bank (of op bed) bingekijken van een leuke serie. Met negen seizoenen van mijn allerfavo serie The Office (US) ben ik meestal al heel snel een paar weken zoet, maar ook nieuwe series vind ik leuk om zo af en toe te ontdekken. Zo keek ik de afgelopen weken naar Emily In Paris, dat zich (hoe toevallig ook) helemaal in Parijs plaats vindt en een soort hybride van bekende series als Gossip Girl (nog zo’n favoriet!) en Younger is. Vooral de series waar je absoluut niet bij hoeft na te denken gaan er tijdens lockdown-periodes bij mij in als koek. En ja, als er dan ook nog een beetje uitbundige fashion à la Emily in Paris in zit is dit uiteraard heel mooi meegenomen. Ook vind ik het heerlijk om mijzelf te ‘onthaasten’ door te luisteren naar mijn favoriete albums op vinyl vanaf de platenspeler midden in de woonkamer (ik mis concerten dus heel mega erg) en heb ik de afgelopen maanden veel leuke podcasts op Spotify weten te vinden en beluisteren (zeker een aanrader voor heerlijk op de bank of vlak voor je naar bed gaat!).

Helaas lijkt het erop dat we voorlopig nog wel even met de huidige way of life zullen moeten dealen. Toch hoeft deze periode echt niet alleen maar narigheid te zijn en kunnen we er beter het beste maar van maken. Hoe overleef jij de tweede (halve) lockdown? Ik ben nieuwsgierig!