Mijn eerste celebrity crush was John Travolta in de film Grease. Tientallen malen heb ik deze film gekeken en zwijmelde ik weg bij de vetkuif van Danny Zuko. Veel te glad en macho natuurlijk, maar die ogen…Met een foto van Olivia Newton-John, die de zoete Sandy speelde in de film, ging ik vervolgens naar de kapper, want ik wilde niets liever dan op haar lijken. Met zo’n truttige krul aan de onderkant als gevolg…

Ciske de rat

Daarna viel ik als een blok voor Ciske de Rat, oftewel Danny de Munk. In mijn prille pubertijd was een blik op het brutale Amsterdamse straatschoffie genoeg, ik was verkocht. Zijn posters uit de ‘Hitkrant’ hing ik boven mijn bed en zwijmelde weg bij de gedachte dat het misschien ooit eens wederzijds zou zijn. Kort daarna volgde nog een korte verliefdheid op Ernst Jansz van Doe Maar, maar uiteindelijk was daar John Taylor van Duran Duran. Dat was meer dan een celebrity crush, het was een obsessie!

Duran Duran

Plakboeken vol had ik van deze band. Met hun gescheurde broeken, dikke lagen make-up en lange haren maar ik vond het allemaal even prachtig. Ik droeg t-shirts van de band op de voorzijde geprint, tot grote ergernis van mijn ouders. Huilend zat ik voor de tv als ze te gast waren bij Countdown. Huilend! Belachelijk eigenlijk. Elke nacht droomde ik van het moment dat John eindelijk naar mij zou kijken. Helaas is dat nooit gebeurd. Ik heb ze zelfs nooit live zien optreden.

Boybands

Pas later kwamen de echte boybands a la de Backstreet Boys, New Kids on the Block en Take That, maar dat is allemaal een beetje aan mij voorbij gegaan, want toen had ik al een vriendje. Achteraf denk ik dat ze allemaal wel een beetje over het paard getilde gastjes vond. Het terugblikkend waren het natuurlijk ook zelfingenomen macho rock-n-rolltypes. Behalve Danny de Munk, van Danny moeten ze afblijven!

Nu ik deze blog aan het typen ben staat manlief met zijn gescheurde jeans in de tuin, gelukkig geen lange manen. Maar ik weet nu waar de basis is gelegd om hem onweerstaanbaar te vinden met zijn lieve brutale koppie. Hij kijkt mij vragend aan waarom ik moet glimlachen en hij heeft geen idee waar hij nu mee vergeleken wordt. Laat hem maar lekker stoer zijn, de onschuld zelve en toch rock-‘n-roll. Mijn eigen celebrity crush…