Ik denk dat elke vrouw in haar leven weleens een moment heeft gehad waarop ze dacht hoe kan ik mijn haar sneller laten groeien. Een verkeerde keus bij de kapper misschien, of een vervelende tussenlengte waar je net niets mee kan. Na een paar maanden geleden een ongelukje met een steekvlam na een net bezochte kappersbeurt te hebben gehad en daarbij zo’n 40 cm van mijn net geknipte en mooi geverfde haar te hebben verloren besloot ik alle trucjes om je haar sneller te laten groeien op te zoeken en te proberen. Daarom deel ik in dit blog al mijn tips en tricks voor sterk, lang én gezond haar.

En geloof me, er zijn er heel veel! Of ze allemaal even goed werken? Ik denk het niet, ik denk dat het genetisch bepaald is hoe snel en hoeveel je haar maximaal kan groeien in een bepaalde tijd. Maar ik denk wel dat sommige dingen wel zeker een duwtje in de juiste richting kunnen worden gegeven! En doordat vrijwel elke methode die ik heb gevonden natuurlijk is, kan het in ieder geval geen kwaad om je haar eens flink te verwennen! Daarom heb ik voor jullie de bekendste trucjes op een rijtje gezet.

Vitamines

We weten inmiddels allemaal ondertussen wel dat een mooie huid, sterke nagels maar vooral ook mooi haar voor een heel groot gedeelte van binnenuit komt. Maar help! Er zijn zoveel verschillende pilletjes hiervoor op de markt! Welke werken nu echt? En welke zijn gewoon een goede marketingstunt? Ik ging op onderzoek uit. Buiten de speciale haarpillen die tegenwoordig overal de grond uitschieten zijn er ook een paar van de ‘standaard’ vitamines die sowieso goed zijn om elke dag in te nemen en die helpen bij het ondersteunen van haargroei. Dit zijn:

  • Vitamine B complex: Deze vitamines zijn niet alleen in pilvorm te vinden, maar haal je ook uit eieren, noten, aardappels & avocado’s. Neem je een vitaminepil? Dan is 1 per dag genoeg.
  • Visolie: Dit is natuurlijk te vinden in vis! Maar bijvoorbeeld ook in chiazaden of walnoten. Er wordt aangeraden 1 of 2 supplementen per dag te slikken.
  • Vitamine D: Als je zorgt dat je elke dag 20 minuten zon op je gezichtje krijgt, krijg je in principe genoeg vitamine D binnen! Maar van wat extra vitamine D wordt ieder mens toch vrolijker?
  • Ijzer: Als je het niet binnenkrijgt via spinazie, sla of broccoli kan je bijvoorbeeld 1 multivitamine per dag nemen.
  • Zink: Je kan 1 vitamine per dag nemen of het zoeken in zoete aardappels, spinazie, eieren of bijvoorbeeld noten.

Speciale haarsupplementen

Google haargroeipillen en je krijgt een lijst met 1000 pillen, maar welke werken nu echt en welke niet? Ik heb flink onderzoek gedaan en om ervaringen gevraagd en deze kwamen het beste uit de markt!

Biotine

Biotine is goed voor je haren! Het houdt je haren sterk en ondersteunt de conditie van je haar. Verder is het ook goed voor de natuurlijke energie in je lichaam. Het helpt je met concentreren, heeft een goede werking op je zenuwstelsel en je slijmvliezen en draagt bij aan een normale stofwisseling! Ikzelf neem 2 Biotine 1000mg pilletjes per dag en merk zeker verschil als ik het wel of niet inneem!

Davitamon

Bij mijn online vragenonderzoek aan andere meiden kwamen deze 3 Davitamon vitamines continu uit de test. Davitamon B complex met biergist, Davitamon vrouw en Davitamon haar, huid & nagels. Ze schijnen je haar te laten groeien als kool! Ik heb ze van de week alle 3 besteld dus kan er nog niet over meeoordelen, maar na zoveel positieve reacties vond ik ze wel een vermelding waard!

Sugarbearhair

Wie heeft deze superschattige blauwe beertjes nog nooit voorbij zien komen op instagram? Ik denk dat iedereen ze wel een keertje gezien heeft! Deze heb ik toevallig wel zelf een hele poos geprobeerd. En ik moet eerlijk zeggen, ze werken wel! Na een maand gebruik merkte ik dat mijn haar dikker aanvoelde, enorm glansde en zeker sneller groeide! Het enige nadeel is dat ze vrij prijzig zijn. Je betaalt ongeveer €30 voor een pot met 60 beertjes waarvan je er 2 per dag moet innemen. Om er wat langer mee te doen nam ik er de ene dag 2 en de dag erna 1 zodat ik anderhalve maand met 1 pot in plaats van een 1 maand kon doen.

Rijstwater

Rijstwater was een poosje geleden een enorme internethit. Rijstwater zit vol met vitamines, mineralen, antioxidanten en aminozuren. Ze zorgen ervoor dat je beschadigde haar herstelt, geven je haar een mooie glans en het maakt je haar glad en zacht! Ik heb het een maand lang van 2 tot 3 keer per week uitgeprobeerd en ja echt waar, mijn haar groeide in 1 maand tijd wel 5 cm!

Hoe maak je rijstwater?

Als je online gaat zoeken kom je zoveel verschillende manieren tegen! Ik zal nu uitleggen welke manier voor mij persoonlijk het beste heeft gewerkt. Voor mijn haar gebruikte ik gefermenteerd rijstwater omdat daar meer vitamines in vrij zijn gekomen.

Je doet 2 kopjes rijst in een grote kom, dat spoel je even af. Vervolgens doe je 4 kopjes water erbij. Dit laat je een uur lang op kamertemperatuur staan en af en toe roer je er eventjes doorheen. Je ziet het water troebel (wit) worden, dit is juist goed! Na een uurtje schep ik de rijst in een afsluitbare pot, vervolgens giet ik het rijstwater daarbij. Dan sluit ik de pot en laat ik dit 24 uur op kamertemperatuur staan. Als je ziet dat het water wat gaat bubbelen, of zuur gaat ruiken, schrik dan niet! Dit is juist de bedoeling!

Na de 24 uur, zeef ik het rijstwater eruit, dit giet ik over in een spuitfles die ik voor de helft met rijstwater vul, en de andere helft met kraanwater. Als je de hele fles vult met rijstwater kan het namelijk te sterk zijn voor je haar. Vervolgens voeg ik zelf 3 druppels rozemarijn, lavendel & peppermint olie toe. Dit werkt goed tegen de zure geur en bevordert de haargroei!

Dan spray ik mijn hele haar nat met het rijstwater, vervolgens laat ik het zo lang mogelijk, maar minimaal 45 minuten intrekken om het erna onder de douche uit te spoelen met shampoo en conditioner. Meestal om mijn haar extra te verwennen doe ik er onder de douche nog een maskertje in! Doe dit 2 tot 3 keer per week, voor een aantal weken lang en je gaat zeker verschil zien! Je kan het rijstwater na het maken nog maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren.

The inversion method

We weten inmiddels allemaal wel dat je van een hele hoop oliën zelf een heerlijk masker kan maken! In een volgende blog zal ik zo’n DIY met jullie delen! Maar voor nu houden we het bij de inversion method. Wat houdt dit precies in? Het is een methode die ervoor kan zorgen dat je haar 3 tot 7 cm per maand kan groeien! Door een klein simpel trucje. Ik heb deze nog niet uitgeprobeerd, maar er wel enorm veel over gekeken en gelezen en ik ga deze truc zeker binnenkort uitproberen!

Wat moet je doen? Je gebruikt een olie zoals kokosolie, castorolie, olijfolie en maak deze warm in de magnetron. Kijk wel uit dat het niet zo warm is dat je jezelf verbrand.

Vervolgens masseer je deze warme olie een paar minuten lang op je hoofdhuid. En let op, hier komt de truc! Je gaat na het masseren 5 minuten met je hoofd (en haar) ondersteboven hangen. Waardoor je bloedstroom in je hoofd enorm toeneemt! Doe dit een week lang, vervolgens 3 weken niet, om het erna weer een week te doen en zo voort. En je haar groeit letterlijk als Rapunzel!

Essentiële oliedruppels in je shampoo

Een korte maar effectieve tip is essentiële olie gebruiken in je shampoo. Rozemarijn, lavendel & peppermint staan bekend om het bevorderen van je haargroei. Je kan er een kiezen, of je gebruikt ze alle drie! Gooi zo’n 20 druppels in je shampoofles en schud het eventjes goed zodat het zich goed mengt met je shampoo. Vervolgens was je je haar zoals je altijd al doet, en zorgen de oliën voor een snellere haargroei. Ik heb het geprobeerd en je haar wordt er niet vet van, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken!

Haargroeioliën

Eerder vernoemde ik al dat je met een zelfgemaakt masker je haargroei flink kan bevorderen! Maar er zijn ook speciale oliën op de markt die beweren je haar sneller te laten groeien bij gebruik. Deze drie kwamen het beste uit de markt! Ik heb ze zelf alle drie gekocht, maar nog niet de tijd gehad om ze op zichzelf te proberen om te kijken hoe goed ze precies werken. Ik zal de resultaten dus in een volgende blog laten zien!

Wild growth hair oil

Deze olie schijnt echt geweldig te zijn, vooral als je het in combinatie met Jamaican castor olie gebruikt! Het is gemaakt van allemaal natuurlijke producten zoals rijstwater, jojoba olie, kokosolie, vitamine D, calcium etc! Gebruik dit tot 3 keer per week op je hoofdhuid op handdoekdroog haar (bijvoorbeeld voor het slapen) en je haar zal groeien als Rapunzel.

Ik heb het tot nu toe nog maar een aantal keer geprobeerd. En let op, zeker als je het niet op nat haar doet kan je haar zeer vet worden. Dus ikzelf gebruik het als masker in de nacht zodat ik het de volgende dag heerlijk kan wassen!

Virgin hair fertilizer

Dit werkt eigenlijk hetzelfde als de olie hiervoor, alleen de textuur is meer als een vaseline en zijn de ingrediënten anders, alhoewel ze ook allemaal natuurlijk zijn. Ook deze haarolie schijnt wonderen te doen voor de haargroei!

Jamaican black castor olie

Castor olie staat algemeen bekend om het bevorderen van haargroei, maar er zijn er zoveel! Deze schijnt dan toch het beste te zijn! Masseer het in je hoofdhuid voordat je gaat slapen en was het de ochtend erna eruit of gebruik het in een haarmasker en weer zal je haar groeien als Rapunzel.

Er zijn nog zoveel meer trucjes en producten op de markt, maar dan wordt deze blog wel enorm lang. Daarom zijn degenen die ik nu heb verteld degenen die het beste uit de test komen! Sommige ga ik nog proberen zoals de inversion method en die zal ik binnenkort met jullie delen!

Heeft iemand van jullie nog een ultieme tip die ik hier niet besproken heb? Laat het me weten: ik ben heel nieuwsgierig!

Ik ga in ieder geval alles uitproberen op weg naar mijn Rapunzel haar, alhoewel iedereen mij complimenteert met mijn kortere coup, blijf ik toch verlangen naar mijn oude lange manen!

Tot snel!

Xoxo, Less