Kedeng kedeng kedeng kedeng kedeng. Wie kent hem niet. De hit van Guus Meeuwis uit de jaren negentig. Afgelopen week was op radio 538 de Top 528 uit de jaren negentig. Wie heeft er deze week niet mee gezongen met hits als Stil in mij, Have you ever been mellow, Smells like teen spirit – je weet wel de echte klappers uit de jaren negentig.

Nu ben ik zelf op de wereld gekomen in 1979 dus die jaren zijn wel midden in mijn puberteit, ik moet ook eerlijk bekennen dat er geen nummer voorbij kwam die ik niet mee kon zingen. Nou ja behalve Scatman dan. Dat gaat iets te snel. Mijn vrienden waren ook wel van het gabberen maar mijn grote liefde was toch wel Kurt Cobain. Zijn muziek draaide ik tot ergernis van mijn moeder natuurlijk veel te hard. Kapot was ik er van toen hij een einde aan zijn leven maakte. Klappers uit de jaren negentig. Niet alleen de muziek maar ook het feit dat het leven niet voor altijd is.

Bon Jovi en mijn lieve ome Peter

Muziek is vaak verbonden aan herinneren. En deze week zijn er vele de revue gepasseerd. Mijn lieve ome Peter was groot fan van Bon Jovi en toen hij een paar jaar geleden overleed had zijn zoon in de playlist Bed of Roses laten plaatsen. Ik hoorde van de week dit prachtige liedje voorbijkomen en dacht met plezier terug aan herinneringen die we samen hadden gemaakt. Mijn oom zou mij als jonge puber wel eens een dag bezig houden op de camping. Mijn oom niet vies van een biertje was na een paar uur zwemmen, rennen kapot maar liet het niet merken. Hij was mijn grote held en oh wat leek hij op John Travolta.

Samen met mijn vader

Met mijn vader naar de film Robin Hood, met als soundtrack, Everything I Do van Bryan Adams. Toen was er nog de oude bioscoop in het centrum van Dordrecht. Wij gingen altijd met het pontje van Zwijndrecht naar Dordt en toen we terugkwamen vertrok de laatste net. Maar de schipper zag ons en draaide om, om ons op te halen. Herinneringen die nooit meer uit mijn hoofd zullen gaan..

Combinatie van de liefde

Ook staat er natuurlijk in de lijst Queen met George Michael, Somebody to Love. Het lied wat op onze bruiloft is gedraaid. Ik fan van George Michael en mijn man groot fan van Queen. De ideale combinatie van ons 2. Het blijft voor mij een magisch nummer als ik het hoor. Later hoorde ik in de biografie van George Michael wat er op dat moment speelde in zijn leven en dat maakt het extra speciaal.

Ik denk dat iedereen wel muziek heeft die speciale herinneringen ophalen. Geniet ervan en geniet van elkaar. Deel herinneringen en maak nieuwe op nieuwe muziek. Maak klappers van de jaren die nog komen gaan. Het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen en een muziekje opzetten.