Health

Ik heb de mannengriep

mannengriep

Wat begint met een lichte kriebel in mijn keel is uitgemond tot een stevige griep. De griep, alles kan ik handelen in mijn onstabiele gezondheid behalve dat, ik kan er niet mee overweg. Ik word dan net een man, ben vast in bezit van teveel testosteron en waan mij bijna terminaal op zulke momenten. Ik heb dan echt de mannengriep.

Mannengriep

We kennen het allemaal, als een man ziek is is hij net nog niet zijn testament aan het regelen. Iedereen in zijn omgeving moet weten hoe erg het wel niet is en de begrafenisondernemer moet standby staan voor als het moment daar is. Vandaar dat we vaak zeggen als iemand van het mannelijk geslacht een kuchje heeft, het is de mannengriep dus pas maar op.

Meer dan een kuchje

Nu heb ik meer dan een kuchje, ik hoest en proest en mijn longen piepen van alle kanten. De koorts erbij maakt het ook niet prettig, van het ene moment een ijskast tot een hete vrouw in 10 seconde, de nieuwe Tesla is qua acceleratie er niets bij. Zielig kijken kan ik deze periode ook erg goed met mijn waterige oogjes hoewel Netflix kijken wel net gaat….

Goed bedoelde adviezen

Hoe meer ik klaag hoe meer ik advies krijg. Van spoelen met zout water in mijn neusholtes, wie heeft dat in godsnaam verzonnen? Thee met honing en paracetamol. Ik wil gewoon de heavy shit en voorzien worden met codeïne en vooral veel slaaptabletten zodat ik deze lijdensweg slapend door kan brengen. Ik begin echt al als een man te klinken….

Kan er ook nog wel bij

Als ik na een dag of 3 uit mijn bed kruip waarbij ik even denk dat ik wel weer eens mag gaan douchen gezien de geur van mijn lichaam besluit ik nog even een snoepje te nemen voor mijn opgezette keel en dan gebeurt het… Ik hoor een harde krak en voel bloed in mijn mond. Mijn kies is doormidden gespeten van het snoepje. Ik hoor in mijn achterhoofd de stem mijn moeder nog zeggen: “Niet kauwen maar zuigen op snoepjes!”

In mijn Pyjama

In mijn pyjama zit ik dezelfde middag nog bij de tandarts. Met voldoende codeine in mijn lichaam om maar niet teveel te hoesten. Mijn tandarts moet lachen om mijn algehele malaise en zegt dat ik weer snel in bed moet kruipen. Beste advies deze week want deze griep is wel een aanslag op mijn gezondheid en om dit te keren zal ik nog een stevig tandje moeten bij steken. Kan ik dus terug naar de tandarts daarna…Ga mij maar even uit de weg want een vrouw met de mannengriep, dat is pas zielig. Volgende week hopelijk weer fris en fruitig anders zie ik jullie vast op mijn uitvaart….Dat is dan weer een sarcastisch grapje, wat wilt zeggen dat er licht in de tunnel is!

Ankie Stuijts
Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar ook zo lief! Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent, een louboutin fetisj, woont samen met haar viervoeter van 55 kilo, die haar overigens beschouwd als onderdaan in plaats van bazin. Staat haar "mannetje" na 25 jaar in de wereld van de wegenbouw te hebben gewerkt. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd!

Laat een reactie achter