In mijn vorige blog schreef ik dat mijn vriend veel moet werken en ik daarom vaak op mezelf aangewezen ben. Gelukkig zijn er ook nog dagen dat hij (vroeg) vrij is en dat hij zich voor mij uitslooft in de keuken. Een van de gerechten waar hij mij altijd blij mee kan maken, is zijn pasta met pesto, spinazie en kip. In mijn blog het recept!

Mijn vriend en ik hadden elkaar wat betreft eten niet beter kunnen uitzoeken. We gruwelen allebei van boter op brood, we boycotten champignons, luxe eten hoeft niet en ook vet vlees komt er bij ons niet in. Over pasta konden we het echter niet eens worden. Ik vond het verschrikkelijk, mijn vriend is er gek op. De afgelopen jaren heb ik veel pasta gerechten geprobeerd en altijd kwam ik tot de conclusie dat het niet mijn ding is. Dit veranderde toen mijn vriend een van zijn pastagerechten liet proeven, al kan dat natuurlijk ook komen doordat je smaak elke drie jaar verandert.

Wat heb je nodig voor de pasta?

voor 2 personen

 • Spaghetti
 • Olijfolie (2/3 eetlepels)
 • Potje pesto
 • 2 stukken kipfilet
 • Zakje Parmezaanse kaas
 • Grote zak spinazie
 • Half zakje pijnboompitjes
 • Bakje (of potje) zongedroogde tomaatjes
 • Een pan om de pasta in te koken
 • Een wokpan
 • Hoe maak je het?

  Snij de kip in stukjes en meng de kip met ongeveer een half potje pesto. Kook vervolgens de pasta en bak de kip op een laag vuur gaar. Als je nog een pitje over hebt, kun je ook alvast de pijnboompitjes goud bruin bakken (zonder boter) of in de oven roosteren. Hier worden de pijnboompitjes nog lekkerder van. Zodra de kip en de pasta gaar zijn, kun je ze samenvoegen in de wokpan en roer je ze goed door elkaar. Zo krijgt ook de pasta een lekkere pesto smaak. Wij gooien er vaak nog een extra lepel pesto in, zodat de pasta nog smaakvoller wordt. Voeg vervolgens de olijfolie, zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes toe en het roer het geheel goed door elkaar. Als laatst voeg je de spinazie toe. Wij gebruiken vaak de hele zak, omdat je pasta zo toch ook een gezond tintje krijgt haha. Dit lijkt ontzettend veel, maar spinazie slinkt snel waardoor er amper wat overblijft! Wanneer de spinazie geslonken is, kun je aan tafel! Vergeet niet een flink handje Parmezaanse kaas toe te voegen. Misschien niet zo gezond, maar lekker is het wel!

  Eet smakelijk!!