Je dacht nog alle tijd te hebben, maar de weken vlogen voorbij en opeens staat Kerst alweer voor de deur en je bent helemaal vergeten cadeautjes te kopen! Geen paniek, hier zijn een paar last-minute cadeau tips:

Iets lekkers

Lekkere kerstkransjes in een rustieke mason jar met een mooie strik erom, een lekkere fles wijn óf een zelfgebakken cake. Uit die laatste optie blijkt ook nog eens dat je liefde en moeite in je cadeautje hebt gestopt. Een side dish of toetje of iets dergelijks maken en mee brengen voor het kerstdiner is ook een goede optie.

Leuk idee: www.laurasbakery.nl/pot-vol-kerstkoekjes/

Wens iemand een warme winter

Fijne pantoffels of lekkere dikke huissokken, komen altijd wel goed van pas! Een heerlijke deken/plaid is ook een super fijn en warm cadeau. Winkels; onder andere bij de Primark of Hema.

Tijdschrift of boek

Houdt diegene van auto’s, thrillers of van koken? Voor veel verschillende interesses en hobby’s is er wel een leuk tijdschrift of boek te vinden. Uiteraard te koop bij boekenwinkels, maar de supermarkt heeft vaak ook veel.

Tegoedbon

Een leuke zelfgemaakte tegoedbon voor bijvoorbeeld een keer een high tea samen. Of je maakt een heel bonnenboekje met dingen zoals dat je hem/haar een massage gaat geven of dat je een keer de afwas voor die persoon gaat doen, elke bon in te wisselen wanneer hij/zij dat wil.

Kattensnoepjes / wilgen balletjes / etc.

Mits degene dieren heeft natuurlijk, is het ook leuk om te denken aan haar kat of zijn hond en daar wat lekkers of leuks voor mee te nemen
(Tip voor volgend jaar; er zijn heel veel leuke en lekkere (kerst-)producten voor konijnen en knagers te koop op www.bunnybunch.nl/)

‘Zelfgemaakte’ kerstballen

Koop een paar doorzichtige kerstballen, door het kroontje/dopje los te halen kun je wat leuks in de kerstbal stoppen, er zijn ook speciale doorzichtige ballen te koop, bijvoorbeeld bij de action, die bestaan uit twee helften en daar kun je dus iets groters of een fotootje in doen. Super leuk zulke gepersonaliseerde kerstballen!

Rustieke kaarsen

Een leuk setje van drie bij elkaar passende kleuren kaarsen van verschillende hoogtes (extra punten als de kleuren matchen met de rest van zijn/haar huis of lievelingskleur). Gezellige sfeermakers in huis, wie houdt er niet van? En ze zijn zelfs bij de supermarkt te koop, maar ook bij bijvoorbeeld Xenos of Blokker.

Bordspel

Houdt diegene van spelletjes? Dan is het ook niet verkeerd om met een spannend bordspel of gezellig familiespel aan te komen zetten. In spellenwinkels of in de Intertoys, heb je al leuke spellen voor 10 a 15 euro.

Een pot vol cadeautjes

Maak dit voor je man, dochter, vriendin, oma of wie dan ook! Vul een potje, doosje of kistje vol met kleine briefjes. Op elk briefje schrijf je iets. Bijvoorbeeld redenen waarom je van diegene houdt, tips om dit jaar te gaan doen, quotes, herinneringen van jullie samen, complimentjes, etc. Vouw of rol elk briefje op en stop het in de pot. Zo is elk briefje een cadeautje!

Fijne Kerstdagen!