Het hebben van een droge huid kan vooral tijdens de wat koudere maanden soms enorm vervelend zijn. Voordat ik mijn liefde voor skincare producten ontdekte, had ik bijna ieder jaar last van (vaak brandende) rode uitslag en vervelende plekjes in mijn gezicht en ook voelde ik mijn huid zo af en toe ook enorm uit zijn voegen barsten. Absoluut geen fijn gevoel, en vaak ook nog eens ontzettend pijnlijk. Inmiddels heb ik mijn dagelijkse skincare routine compleet veranderd en is mijn huid een stuk minder droog geworden. Hoe ik dit weer onder controle heb weten te krijgen? Dat lees je in deze blog!

I loooove hyaluronzuur

Vroeger zei dit goedje mij helemaal niks. Inmiddels kan ik echt niet meer zonder: wat is dit een wondermiddel voor je huid! Iedere ochtend en avond druppel ik een klein beetje hyaluronzuur op mijn handen en masseer ik dit hierna heel zachtjes in op mijn gezicht. Je kunt hierbij kiezen om losse draaiende bewegingen te maken, of het serum heel zachtjes in te kloppen met je vingertoppen. Je voelt vrijwel meteen het effect, want: dit serum voedt enorm en is zo goed als vergelijkbaar met een glas water voor de huid. Ook is het inbrengen van hyaluronzuur letterlijk twee seconden werk en dus des te meer te moeite waard om aan jouw dagelijkse routine toevoegen. Inmiddels gebruik ik dit serum al meer dan een jaar dagelijks, en ja, het resultaat is er echt! Zelf maak gebruik van de Hyaluronic Acid 2% + B5 Serum van The Ordinary, maar inmiddels kun je dit serum ook zelfs nog wat goedkoper bij de drogist vinden. Easy peasy dus!

Team moisturiser 

Een goede moisturiser in de vorm van een dag- of nachtcrème is al het halve werk. Toch zijn er zoveel keuzes op de markt, dat je soms absoluut niet meer de bomen door het bos kunt zien. Zelf hou ik van zo min mogelijk poespas en betaalbare prijzen, en hebben vooral cruelty-free skincare merken mijn voorkeur. Zeker ook met een gevoelige huid moet je vooral uitkijken met ingrediënten en bepaalde geur- en kleurstoffen, en ondanks mijn mega droge huid, vind ik de wat luchtigere dag- en nachtcrèmes het fijnst om op mijn gezicht aan te brengen. Wist je trouwens dat ook het dagelijks aanbrengen van een extra zonnebrandcrème of dagcrème met SPF juist zo goed is voor het bedwingen van jouw droge huid? Zelfs tijdens de wintermaanden heeft de zon nog behoorlijk kracht en kan ook dit (helaas) van behoorlijke invloed op de toestand van jouw huid zijn. 

Routinewerk

Vind je het ook zo moeilijk om je aan een dagelijkse skincare routine te houden? Probeer toch iedere dag een aantal minuten speciaal hiervoor weg te zetten. Niet alleen creëer je dan even jouw eigen ‘me’-time momentje, maar zo kun je hier ook heel makkelijk de dag mee beginnen of juist weer mee afsluiten. Zo vind ik het heerlijk om ’s avonds na het douchen mijn gezicht nog even helemaal te verwennen (zeker wanneer mijn huid negen van de tien keer juist weer kurkdroog aan voelt wanneer ik er onder vandaan kom), en met een baby zachte, goed gevoede huid naar bed te gaan. Ik eindig mijn dag dan meestal ook naast mijn geliefde hyaluronzuur en moisturiser met een voedende gezichtsolie voor nèt dat beetje extra. Fijn voor mijn droge huid, en heerlijk ontspannend om de dag mee te eindigen! 

Eerlijk is eerlijk, ik ben absoluut geen skin expert, maar toch hebben deze drie dingen mij enorm geholpen om mijn droge huid weer wat zachter en (vooral) in bedwang te krijgen. Wist je trouwens dat je zelfs alleen al met het drinken van minimaal twee liter water op een dag jouw huid weer kan doen laten stralen? Ook ik was ooit absoluut geen fan van dat ‘saaie’ flesje water op mijn bureau, maar ik zou inmiddels toch echt niet meer zonder kunnen.