Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: Fred van Leer is te zien in de theaters met zijn show genaamd Leer van Fred Live. De bekendste stylist van Nederland reist het land door met een show vol tips and tricks over mode. Ik trok mijn beste outfit aan en ging naar zijn show.

Afgelopen woensdag vulde het Atlas Theater in Emmen zich met ruim 800 vrouwen. Elke vrouw had stuk voor stuk uiterst haar best gedaan om letterlijk het beste uit de kast te halen. Het gevarieerde publiek liep een sfeervolle zaal binnen waarin een knallende playlist van Fred speelde. Precies om 20:00 uur klonk de heerlijke hysterische stem van Fred die binnen enkele seconden de zaal al aan het lachen had. Vol enthousiasme en vol energie bestormde hij het podium.

How to be the best you

Stel je hebt niet veel verstand van mode, dan ben je bij deze show van Fred aan het juiste adres. Fred vertelt je alle basisitems die elke vrouw in de kast moet hebben. Daarbij geeft hij tips hoe je dit het beste kan dragen, en hoe dit het mooiste bij jou lichaam past. En natuurlijk niet te vergeten: de don’ts. Een vrouw in de zaal had de grootste nachtmerrie van Fred in de kast hangen…. de witte legging. Zij kreeg natuurlijk de volle laag.

Met een kubusmicrofoon die hij door de zaal gooide, besprak hij alle onderwerpen met het publiek. Een show vol interactie dus. De hysterie van Fred op al deze zaken maakte het af. Fred is, zoals hij zelf waarschuwde, enorm eerlijk en gevat. Maar dit alles op een hele respectvolle manier.

Lachen totdat je er bij neervalt

Zelf ben ik regelmatig bij shows van onder andere Jochem Myjer te vinden, maar deze avond heb ik meer gelachen dan bij Jochem. Ik wist dat Fred heerlijke sarcastische humor had, maar dat hij zoveel humor had wist ik niet. Onderwerpen die iedere vrouw herkent werden op een humoristische manier uitgelicht. Van mode tot aan seks.

Naast styling tips en selfie-les vertelt Fred alle grote blunders en avonturen die hij als stylist heeft meegemaakt. Van fout corrigerend ondergoed tot een miljoen euro aan kleding moeten vervoeren naar Bali, je kreeg een klein inzicht in zijn avontuurlijke leven. Dit gaf een ontspannen sfeer, alsof je met vriendinnen aan het kletsen was met een wijntje in je hand.

Body positivity

Aan het einde van de show kreeg Fred het bijna voor elkaar om bij elke vrouw in de zaal een traan in het oog te toveren. Fred vertelde dat hij in zijn vak vaak vrouwen tegenkomt die niet tevreden zijn met hun lichaam. Iets wat bijna elke vrouw wel herkend. Fred’s boodschap? Omarm je lichaam. Of je nou maatje 42 hebt of 34, elk lichaam is prachtig. Hou van jezelf en accentueer het mooie aan je lichaam.

Fred, wat ben je leuk..

Altijd had ik al een zwak voor Fred, maar deze avond vond ik hem nog 100 keer leuker dan op tv. Sarcastische humor, zijn eerlijke mening maar toch een man vol respect en liefde voor mensen. Tenminste… Als je geen bitch bent of een witte legging met Crocs aan hebt. De show liep ruim een uur uit, maar hij wist elke seconde van de show het publiek in de hand te houden. Met getrainde buikspieren door het lachen ging ik naar huis, na een van de leukste theatershows die ik ooit heb gezien.

De shows van Fred zijn allemaal uitverkocht, wat ik volledig begrijp. Maar stel je krijgt de kans om kaartjes te krijgen, doe het! Deze show is alles wat het had moeten zijn, en meer. Lieve Fred…. Wat ben je leuk.

Meer informatie over de show? Klik hier.