Alles heeft zijn eigen ritme: dag en nacht, eb en vloed, de seizoenen en bij onszelf goede en minder goede periodes. De mensen die mij al een tijdje volgen op Instagram weten dat ik veel volgens het ritme van de maan leef. Want de maan heeft veel invloed op ons. Eb en vloed komen en gaan door de energie van de maan. Wij mensen bestaan voor ruim 70% uit water. De maanenergie heeft daardoor ook op ons invloed! Het klinkt zo logisch. Wanneer je je gaat afstemmen op deze maanenergie, ga je merken dat er flow komt in je leven. Je gaat mee met de natuurlijke energie waardoor je periodes van actie en periodes van rust in je leven creëert.

De maancyclus wordt meestal onderverdeeld in vier fases. Je kunt ze vergelijken met de vier seizoenen.

Fase 1 Nieuwe maan – (winter)

Tijdens nieuwe maan valt de maan helemaal in de schaduw van de Aarde en is ze daardoor niet zichtbaar. Deze periode duurt ongeveer drie dagen. Deze donkere dagen vragen ons ook naar binnen te keren. Het staat voor een periode van reflectie en nieuwe ideeën uitzetten voor de komende maand. Deze periode is de ideale tijd om je intenties en dromen uit te spreken. Zo plant je de zaadjes die je met volle maan kunt gaan oogsten.

Fase 2 Wassende maan – (lente)

Tijdens deze fase, op weg naar volle maan, wordt de maan steeds beter zichtbaar. Haar energie zal ook steeds in sterkte toenemen. Een ideale tijd om te werken aan de intenties en dromen die je met nieuwe maan hebt gesteld. Je zult merken dat je eigen energie toeneemt en dat je actie wilt ondernemen.

Fase 3 Volle maan – (zomer)

Volle maan, het beeld van de maan dat we allemaal het beste kennen. De maan wordt volledig verlicht door de zon waardoor hij helemaal zichtbaar is. In ieder geval de kant die wij zien. De energie van de maan is op haar krachtigst. Ik zet op dit moment altijd mijn edelstenen en kristallen buiten zodat ze opgeladen kunnen worden. Ook al is het bewolkt, de energie van de volle maan is er altijd. Ook water kun je opladen in deze energie. Zet een glas/karaf water buiten en dek deze goed af. Drink het water de volgende dag op. Mensen die erg gevoelig zijn kunnen deze krachtige energie goed voelen en voelen zich daardoor onrustig, slapen slecht of zijn wat meer prikkelbaar.

Fase 4 Afnemende maan – (herfst)

De maan wordt langzaam weer minder zichtbaar. De energie neemt af. Dit vraagt aan ons ook om het rustiger aan te doen. Net zoals in de herfst. Pak in deze periode extra rust zodat je kunt opladen. Net zoals de natuur, kunnen wij mensen ook niet voortdurend ‘aan’ staan.