Ik begrijp prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle wel. Ze geven er de brui aan. Ze willen buiten de gouden kooi onder het regiem van het Britse koningshuis uit en zelf beslissen over hun doen en laten. Dat dit niet zonder slag of stoot ging/gaat van de Queen is in Britse termen niet verwonderlijk, buiten de langslepende kwestie Brexit ontstond nu een Megxit die sneller wordt afgerond.

Schone schijn

Harry draagt de pijnlijke herinneringen aan zijn moeder, die opgejaagd door de paparazzi, de dood vond in een tunnel hartje Parijs, voor altijd met zich mee. Hij wilt niet dat zijn vrouw Meghan nu op dezelfde manier wordt opgejaagd. Hij wil vrijheid, gerust gelaten worden en dat pleit voor hem. Ze hebben recht op geluk, ze zijn niet perfect maar ze hebben ook niet de ambitie om te schone schijn op te houden. En dat vind ik mooi.

The Megxit

Meghan luidde al een paar keer de alarmbel; dat ze niet gelukkig was. De onophoudelijke aandacht maakte haar triest en boos. Beetje cynisch wel want ze was actrice; de spotlight waren haar bekend voor diversen jaren. Ze wist eigenlijk maar al te goed op wie ze verliefd werd. Ze wilde en kreeg haar prins met alle gevolgen van dien. Nu zorgt dit ervoor dat de prins weg moet vluchten en niet eens op “zijn witte paard”. The Megxit was geboren en er is nu geen weg meer terug.

Geen koninklijke titel meer

The Queen heeft haar oordeel geveld en het koppel mag hun koninklijke titels niet meer gebruiken. Zij zullen ook geen donaties meer krijgen. Wel respecteer zij dat de twee een meer onafhankelijk leven willen leiden maar ik ben er zeker van dat the Queen daar wel een oxazepammetje voor heeft moeten slikken om deze statement naar buiten te moeten brengen. Haar systeem staat op zijn kop met dit jonge koppel en daar heeft zij denk veel moeite mee.

De gouden kooi

Ik weet maar een ding. Ik ben blij dat ik in Brabant ben geboren. In een gezin zonder spotlights Vol liefde en dat ik mijn eigen keuzes mocht maken. Geen gouden kooi maar een echt nest. En ik mocht daarin uit fladderen. Daarom heb ik respect voor Harry en Meghan dat ze ook die stap maken. Ik wens ze vooral veel liefde toe, geluk, rust en privacy. Maar wie gunt hen dat echt? Ik bij deze wel. Misschien wel uit wat eigen gewin want buiten dat ik niet vies ben van een beetje glitter en glamour, een kroontje mij ook wel past, schieten woorden door mijn hoofd; iets met de een zijn dood en wat brood? Dan drink ik samen met The Queen een kopje thee met een scheutje drank erin. Roken we stiekem op het balkon voor het slapen gaan een sigaretje en geef ik haar nog een oxazepammetje meegenomen uit de Zuidwesthoek en roepen we samen; “It’s good to be Queen!”