Na mijn zwangerschap heb ik me nog heel lang suf gevoeld, energieloos. Het duurde bij mij zeker wel 9 maanden om te ontzwangeren (‘9 maanden op, 9 maanden af’). Ik voelde me net weer wat beter worden, kreeg weer wat zin om dingen te gaan ondernemen. En net op dat moment bood Nayana van lovethismoment de cursus ‘Love your Energy’ aan!

Futloos en vermoeid

Met hsp en fibromyalgie is mijn energie sowieso ver te zoeken en sinds ik een dochtertje heb, gaat alle energie die ik heb op aan haar. Natuurlijk is dat logisch, maar ik voelde mij aan het begin van elke dag al compleet op en getoast. Daarnaast had ik het gevoel dat wat ik wel kan en doe, dat dat niet goed genoeg is, niet voldoende. Ik ben er niet voor haar zoals ik zou willen zijn. Het voelt alsof ik faal als moeder. Tegelijkertijd is er totaal geen energie meer over voor mijn man en voelt het dus ook alsof ik faal als vrouw. Én voor mezelf, want ook al is moeder zijn het beste wat er is en hou ik zielsveel van haar, toch zou ik ook wel eens iets anders leuks willen doen, iets voor mij alleen.

Toen kwam ik de cursus “Love your Energy’ tegen, van Nayana, onze mede blogger hier bij Justliveblog. Zij bood deze geweldige 4-weekse cursus aan, ze hield zelfs een winactie waarbij je een plekje kon winnen. Deze cursus stond mij op het lijf geschreven, kwam precies op het juiste moment én ik won de winactie! Toeval bestaat niet!

Selfcare

Voordat ik deze cursus deed had ik niet eens door dat er zoveel verschillende dingen invloed hebben op mijn energieniveau. Van mindset, tot voeding, van ademhaling tot chakra’s. Ze behandelt echt elk onderdeel en geeft veel tips, adviezen, oefeningen, vragen om jezelf beter te leren kennen en begeleidt je deze periode, waar een 1-op-1 sessie en een healing op afstand bij zitten. Ze helpt je weer het vuur in jou aan te wakkeren en laat juist de rust in je hoofd te doen terugkeren. 

Toen ik haar winactie zag twijfelde ik wel even eerlijk gezegd. Ik dacht moet ik nou echt wel een cursus gaan doen terwijl ik al geen energie (over) heb? Maar dit is zo de juiste keuze geweest. Het heeft mij inzichten gegeven, een andere manier van denken en creëerde juist rust. Ik ben hierdoor echt momentjes voor mezelf ben gaan pakken, even lekker op de bank onder mijn dekentje en met een theetje erbij. Selfcare. In plaats van mijn mobiel opladen ben ik mezelf gaan opladen, waardoor ik er ook meer kan zijn voor anderen. Terwijl je juist zou denken dat wanneer je meer voor jezelf kies, dan kies je minder voor anderen. Maar zo werkt dat dus niet, en dat voelt eerst even apart, wanneer echt dat besef komt. Ze zeggen niet voor niets ‘put your own oxygen mask on first before you help others’.

Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Dit is één van de vele vragen uit de cursus, een vraag die jou inzicht geeft en leert te focussen op het positieve. Ik wil niet te veel spoileren natuurlijk, maar deze vraag vond ik wel even mooi om naar voren te brengen.

Waar ik dankbaar voor ben op het moment? Zo ontzettend veel. Een dak boven mijn hoofd. Te eten hebben. Mogen bloggen voor Justliveblog. Mijn gezondheid die op het moment te handelen is (slechte dagen daar gelaten) en op het moment stabiel is. De gezondheid van mijn geliefden. Mijn lichaam die zelf een kindje kon creëren, dragen en baren. En dan dat kindje zelf natuurlijk, mijn prachtige dochter, meest geweldige kind ooit, heerlijk vrolijk clowntje. Mijn man, die mij zoveel gunt en zoveel geduld met mij heeft gehad. Onze konijntjes, Ella specifiek, dit schatje dat nog steeds in ons leven is. Voor A, voor alles wat hij was en mij gegeven heeft, zoals onvoorwaardelijke liefde. Voor E, voor alle uitgebreide app ‘rapporten’ die we elkaar sturen over onszelf en over onze kindjes. Ook voor de familie van mijn man, die erg hun best probeert te doen voor mij en ondanks dat mijn onzekerheid me nog steeds vaak wijs maakt dat ze alleen zo lief tegen me zijn omdat ik de vrouw van ben, begin ik het steeds meer en meer te merken, te voelen. Dat ze toch ook wel mijn familie zijn. En dan als laatst, voor L, door wie ik me niet meer zo eenzaam voel en tegen wie ik écht alles kan zeggen en ook wil zeggen. Ik hoop dat deze band voor altijd blijft en alleen nog maar sterker wordt, je bent mijn zus geworden!

Doen!

Op het moment ben ik nog druk bezig om alles wat ik heb geleerd en alle inzichten die ik heb gekregen toe te passen in mijn leven, het kost nog wat moeite, maar het is de moeite waard. Want ik merk echt dat het me helpt. Op 27 januari start Nayana met een nieuwe ronde van de cursus, je kunt je nu inschrijven via info@lovethismoment.nl of kijk even op haar instagram ‘lovethismoment.nl’. Ik raad het je in ieder geval van harte aan!

En Nayana, bedankt voor alles ❤️