Vaak kom ik vrouwen tegen die geen idee hebben dat het nodig is om je make-up kwasten schoon te maken. Jou huid is vettig(ook al zie je dit niet), daarnaast heeft iedereen wel eens een puistje. Al deze viezigheid komt op jou kwasten en verspreid je elke keer weer over je gezicht. Dit is natuurlijk niet erg hygiënisch en  daarom ga ik jullie vandaag een handje helpen! Want, welke producten heb je daar nou eigenlijk voor nodig? Ik laat het je stap voor stap zien & daarnaast is het ook nog eens budgetproof!

Benodigdheden:

imgl7204

Een bakje om ons mengsel in te maken! (Tip: gebruik niet iets waar je ook uit eet.)

imgl7205

 

Kokosolie! Dit kun je kopen bij de toko of bij de AH XL (dat is wel iets duurder) Deze pot koste ongeveer 4 euro.

imgl7209

 

Afwasmiddel! Dit kun je ook vervangen door handzeep.

imgl7212

imgl7217

Excuus! Het matje is niet helemaal schoon, hier is hij al in de vaatwasser geweest maar helaas krijg ik hem niet meer goed schoon, het gaat om het idee! Dit matje is een “dupe” van de Sigma variant(32 euro), ik heb het gekocht via aliexpress voor 3/4 euro!

imgl7215

Natuurlijk heb je make-up kwasten nodig! En hier zie je ook mijn Real Technics blender.

imgl7225

Dit is een  anti bacterieel bush clean spray, dit kan je gebruiken voor als je snel, snel even je kwasten wilt schoonmaken maar helaas krijg je hier niet alles mee weg, ik doe er een klein scheutje doorheen om de bacteriën te doden.

Hoe maak je het schoon?

imgl7219

Je doet wat zeep in het bakje! ( Ik heb later meer toegevoegd omdat ik iets te veel cocos olie toegevoegd had, kijk even wat je nodig hebt aan het aantal kwasten die je hebt!

imgl7222

Je voegt de cocos olie toe, let op dat je niet te veel doet, hier worden namelijk je kwasten erg vettig van en dan pakt je make-up minder goed.

imgl7225

Voeg een klein scheutje toe om de bacteriën te doden!

imgl7218

Duw je matje goed aan in de gootsteen!

imgl7227

Doop de haren van je vieze kwasten (niet het zilvere gedeelte, hier zit lijm in en dan gaan je kwasten kapot) in de zelfgemaakte substantie.

imgl7230

Zorg dat het goed overal in de haren zit.

imgl7232

Later zag ik dat mijn camera op mijn hand gefocust had, maar de bedoeling is dat je zachtjes(niet te hard drukken) rondjes draait over de verschillende texturen op de mat.
imgl7282

imgl7240

Zie eens hoeveel viezigheid er af komt! Spoel daarna de kwast goed uit zodat er geen product meer op zit en herhaal dit met de overige kwasten!

imgl7247

Dip de oogschaduwkwast er in.

imgl7249

Deze kwast kan wel een sopje gebruiken!

imgl7255

Rondjes draaien..

imgl7263

En hij is weer schoon!

imgl7284

Om te drogen heb je 3 handdoeken nodig, 2 rol je in de lengte op en daar leg je een handdoek overheen zodat je haren omlaag liggen.

imgl7285

imgl7287

Vergeet niet als ze droog zijn om nog even de handvatten schoon te maken!

Ik hoop dat jullie iets aan deze budget tip hebben gehad! Je hebt ook kant en klare sprays en shampoo’s maar aangezien dit snel gemaakt is en veel goedkoper is doe ik het liever zo! Maak jij je kwasten wel eens schoon? Wat voor producten gebruik jij hiervoor? Laat het mij zeker even weten in een reactie!

XOXO STEPHANIE 2