Mijn dochter woont in het buitenland. Het begon met rondtrekken door Spanje. Maar mede door Corona woont ze nu al bijna een jaar in Barcelona. Barcelona, er zijn ergere plekken om te belanden. En daarom heeft ze het nu ook prima naar haar zin. Een baan, een kamer, vrienden en de liefde. Meer heb je niet nodig om te kunnen settelen.

Vinden jullie het niet vreselijk?

Vaak krijgen wij de vraag missen jullie haar niet vreselijk? En is ze niet wat jong? Ja ze is twintig, in oktober eenentwintig. Dus ja misschien wel, maar degene die haar kennen weten dat het echt iets voor haar is. Ze is geen jong meisje meer maar een een stoere jonge vrouw die het allemaal wel regelt. En ja we missen haar maak vaak op speciale momenten. Toen we terugkwamen van vakantie wilde we graag dat moment met haar delen. En dat kan natuurlijk via facetime maar dat is toch anders dan wanneer ze naast je zit. Maar over het algemeen valt dat gemis best mee.

Contact is snel gemaakt

In deze tijd heb je natuurlijk zoveel manieren om elkaar te spreken en te zien dat het contact er dagelijks is. Het maakt het natuurlijk extra fijn als ze weer eens hier is of als wij naar haar toe gaan. dat doen we trouwens om de beurt zodat je echt even een op een contact met haar hebt. Maar ons leven loopt natuurlijk ook gewoon door. En toen ze nog in Nederland was woonde ze ook al op kamers en had ze ook een druk sociaal leven. Wij zijn ook niet zo’n gezin die verwachten dat ze op zondag op visite komen. Ik heb daar zelf ook een hekel aan en bovendien hebben wij vaak veel te doen in het weekend.

barcalona

Zou ze ooit nog terug komen?

Misschien komt ze ooit nog terug om haar studie af te maken. Misschien ook niet. Spanje heeft ook scholen om verder te gaan. Ik vraag me af of ze ooit nog kan wennen aan het leven en het weer hier. Ik verwacht dat ze haar leven daar gaat opbouwen. Of misschien nog eens een verdere reis gaat maken. Ik zeg al sinds ze heel klein zijn ik verwacht niet niet dat mijn kinderen later in de zelfde regio wonen als ik.

Citytrip it is!

Het allerbelangrijkst is dat ze het enorm naar haar zin heeft. We zien haar stralen en gelukkig zijn. Ze heeft de dochter van mijn vriendin inspiratie gegeven, alhoewel het natuurlijk al lang in die meid d’r hoofd zat. Die vertrekt komende maand met vriend naar Lissabon. Dus als ik haar mis ga ik wel een drankje doen met m’n vriendin, kunnen we samen ons gemis vergeten. Of we doen een citytrip plannen naar Barcelona of Lissabon. Dat is eigenlijk een nog beter idee!