Ik heb besloten om samen met mezelf een trip te maken naar Gran Canaria. Ik wilde al heel lang een solotrip maken, maar er was altijd een excuus. Nu voelde ik dat DIT het moment was om het te doen! Ik had voor mezelf meer rust in mijn hoofd gevonden, omdat ik meer mogelijkheden had dit jaar om ontspannen alles voor vijf dagen achter te laten; ook voor de kinderen. 

Tijd voor mezelf 

Het doel van de solotrip was eigenlijk om meer tot mezelf te komen; gedachten op een rij; rust. Maar ook om erachter te komen in hoeverre ik echt alleen kan zijn en mezelf kan vermaken in het buitenland. Daarnaast heb ik nog nooit alleen gereisd en wilde ik echt ervaren hoe dit zou voelen. Ik ben er wel in de afgelopen jaren achter gekomen dat ik echt een ‘’Loner’’ ben: ik ben graag alleen.

Maspalomas

Ik had een resort geboekt in Maspalomas in het zuiden van Gran Canararia. Dit resort was prachtig en had alles! Na dag één merkte ik al wel dat ik de toeristen zat was en eigenlijk graag buiten het resort meer van Gran Canaria wilde zien. Ik had in Nederland wel een lijstje gemaakt van plekken die ik graag zou willen bezoeken, maar in mijn achterhoofd dacht ik meer te gaan ontspannen in het resort. Vreemd genoeg had ik, eenmaal daar aangekomen, er geen behoefte aan en ging ik op avontuur!

Stedentrip

Ik ben als eerste naar Puerto de Mogan geweest; dit mooie plaatsje wordt ‘’De Venetië van Gran Canaria’’ genoemd. 

Playa des ingles: Veel markten en winkels op de boulevard. 

Puerto Rico; Hier zijn veel winkels, cocktailbars, shisha lounges en jongeren. De sfeer is hier heel anders dan de andere twee steden. Het is hier drukker en de doelgroep is voornamelijk jongeren.

Puerto de Mogan: klein Venetië:
Mijn favoriete plekje, het is hier lekker rustig. Er heerst hier veel gemoedelijkheid en het heeft een mooie sfeer. Qua publiek waren hier ook veel ouderen en stelletjes. Geen jonge gezinnen, wat ik persoonlijk wel fijn vind. Geen huilende kinderen om me heen. Ik kon hier echt tot rust komen. Lekkere muziek in de meeste tentjes en geen krijsende kinderen of jongeren. Persoonlijk vond ik dat het fijnste tijdens mijn vakantie, dat er veel ouderen waren. Hierdoor kun je als vrouw alleen rustig de straat op zonder dat je het gevoel hebt dat je lastiggevallen wordt. Ik voelde me heel veilig. Qua klimaat waait het hier minder hard dan in Maspalomas of Playa des ingles en is het warmer.

Resort Tabaiba Princess

Mijn verblijf was in Maspalomas; resort Tabaiba Princess. Goede service hier, maar dat was het overal wel in Gran Canaria. Ze hebben de toeristen hier wel hoog zitten. Hier waren er een hoop ouderen, maar ook wat gezinnen met kinderen.

Hier even de voor -en nadelen op een rijtje:

Voordelen:

  • Groot resort met drie restaurants
  • Adult only gedeelte
  • Het resort heeft een aangelegd strand 
  • Goede service: altijd bereid om je te helpen en voor oplossingen te zorgen.
  • De locatie van het resort bevindt zich dichtbij de populaire plekken Playa des Ingles, Puerto Rico en Puerto de Mogan.

Nadelen:

  • De kamers zijn niet goed geïsoleerd, je hoort echt alles van de buren.
  •  De meeste inwoners van Gran Canaria spreken nauwelijks/slecht Engels.
  • Ik vond persoonlijk het eten minder lekker en ging geregeld buiten de deur uiteten.
  • Geen lekkere cocktails: niet zelfgemaakt maar uit een automaat, heel waterig.

Restaurants 

Restaurant Viceverxa

Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht op de haven, gelegen in het midden van Puerto de Mogan bij het plein. Er wordt daar geregeld livemuziek gespeeld. Voor de liefhebbers van markten heb je hier het complete zicht en dan zijn er ‘’special treats’’. Mijn favoriete gerecht was de paella van vis en ze hebben heerlijke Sangria. De paella werd voor mij opgeschept uit een grotere pan. De service is uitstekend; het personeel verwelkomt en ziet het meteen aan je als je iets wil vragen. Ze ruimen meteen op als je klaar bent met je maaltijd en zorgen dat je schone handen hebt door frisse, heerlijke, hygiënische doekjes te geven. Het personeel werkt hard, snel en observeert goed. Enige nadeel: Wifi werkt niet heel goed.

Belin restaurant

Overview op Playa Puerto de Mogan; Pina Colada met mooi uitzicht.

Restaurant Taberna Mar Azul

Dit is een kleinschalig restaurant en ziet er heel simpel uit. Je zou van buitenaf niet denken dat je hier de lekkerste verse kreeft kan eten!

Tijdens mijn vakantie heb ik gemerkt dat ik mezelf voor een langere tijd goed kan vermaken! Mensen zochten me op voor de gezelligheid, maar dan wilde ik na een paar minuten weer alleen verder gaan. Het was fijn, ik heb veel gezien en gedaan en allemaal op mijn eigen tempo. Het mooie is dat ik ook mede door deze vakantie ben gaan beseffen dat ik niet alleen maar bezig wil zijn met mijn dagelijkse werk, maar ook mijn passies wil volgen en deze wil uitbreiden.