Momenteel hoor je niet anders meer dan dat iedereen aan het verbouwen is. Zoals in eerder geschreven blogs had ik al vermeld dat wij de badkamer en keuken gingen laten verbouwen. Momenteel zitten wij midden in de afwerking hiervan, maar ik kan je vertellen dat het er echt al prachtig uit ziet. In deze blog vertel ik meer over de verbouwingen die jij in jouw huis kan doen om te zorgen dat jij nog meer van je huis geniet.

Een huis kopen en verbouwen naar jouw smaak

Als jij een huis koopt zal je door de jaren heen altijd veranderingen blijven doen aan het huis. Puur omdat je dit zelf leuk vindt om te doen en het zo meer jouw smaak wordt, maar ook om te zorgen dat je huis straks meer waard is als je het verkoopt. Ook veranderd je smaak door de jaren heen. Waar wij bijvoorbeeld voorheen alles zwart, wit, grijs en hout hadden, hebben wij nu veel meer kleur in huis.

Een traprenovatie

De traprenovatie is een van dé dingen die momenteel hoog op het lijstje staat. Je ziet vooral gesloten trappen momenteel met licht hout, wit maar vooral ook juist de zwarte en antraciete trappen, leer, donker hout en natuurlijk de verlichting onder de trap treden. Ik vind zelf vooral een stalen trap met de blauwstalen neuzen heel mooi in combinatie met leer of met hout en uiteraard verlichting!

Zwarte muren met hout

Momenteel zie je overal weer zwart terug komen, vooral gecombineerd met hout. Je kunt er voor kiezen om een patroon met houten latten op je muur te maken. Dit hebben wij overigens gedaan in de woonkamer, alleen dan met andere kleuren. Maar ook zie je nu heel veel zwarte muren met daar overheen allemaal dunne latjes warm gebeitst hout dicht tegen elkaar, ook wel de lattenwand genoemd. Zo heb ik deze trend ook gezien achter het hoofdbord van het bed en dan deels doorlopend op het plafond, echt werkelijk prachtig. TikTok staat overigens helemaal vol met deze trend! Wij hebben toevallig nu ook een zwarte muur gemaakt op Zayne zijn kamer waar een mooi zelfgebouwd houten bureau waar straks floating shelves boven komen  Ik kan niet wachten tot dat af is!

Wit is niet meer in de mode, ga voor off-white tot bruin tinten

Naast zwart en antraciet gaan we helemaal meer richting off-white, zand, beige enbruin tinten. Minimalistische kleuren maar toch op een hele warme en rijke manier gepresenteerd. Helemaal “Eric Kuster” stijl. Veel rijke, luxe stoffen met printen in de stof zoals de krokodillen print,de dierenharen print en veel velvet. Alles in “mannelijke” tinten.

Nieuwe meubels met een natuurlijk element

Ook qua meubels houden we het dit jaar vooral neutraal. IJe zietvooral U vormige banken met veel kussens, strakke kasten, ronde tafels in plaats van lange eettafels. Ook zie je veel natuurlijke elementen dus zoals hout met visgraat, marble salontafels. Veel warmte gecreëerd door bijvoorbeeld vloerkleden in hoogpolig en in een nep konijnenbont. Ik moet eerlijk zeggen dat veel van de trends in 2022 geïnspireerd zijn op deze ontwerpen, and I LOVE IT!

Lampen zijn weer helemaal een hot item

Momenteel ligt de focus weer terug bij lampen. Van Rotan lampenkappen tot ronde voetpoten in chroom met strakke lampenkappen. Ook zijn deze weer mogelijk in dezelfde velvet, croco en dierenharen print stoffen zoals je veel op de banken ziet momenteel. Je ziet weer veel staal hanglampen, maar ook zie je boven de eettafel juist veel heftige grote bollen lampen zoals de pendant lampen. Naast het bed zie je weer veel nachtlampjes aan de muur als echte statementpieces.

interieur trends 2022

Retro prints maken een comeback

De retro prints zijn weer helemaal terug, op behang maar ook met verf-vormen geverfd op de muur. Daarnaast zie je veel meubels die via de kringloop een tweede leven krijgen en zo met behang een extra “touch” krijgen door het bijvoorbeeld in de lades te plakken of tegen de achterwand van het meubel. Of juist extra bold door het op de deur te plaatsen.

Vloeren

Vloeren maken je huis, een vissengraat vloer geeft bijvoorbeeld echt een touch aan je interieur. PVC vloeren zijn momenteel echt een hype, je hebt ze in visgraat, een betonlook en veel meer. Het voordeel van een PVC vloer is dat als er een glas drinken omvalt je niet gelijk moet rennen om te zorgen dat er geen water tussen je vloer komt. Wij willen te zijner tijd hier ook eventueel voor kiezen zodra wij toe zijn aan een nieuwe vloer.

Decoratie is echt een belangrijk iets in je huis. Waar de één van weinig decoratie houdt, vindt de ander het heerlijk. Keramieke vazen in allerlei (ronde) vormen of kaarsen die verbogen zijn door ze even een kwartier in warm water te leggen en daarna te twisten bijvoorbeeld. Kunst, in abstracte vormen. Spackle art op canvas met verf in zwart, wit of bruine tinten met bladgouden knutsel vellen of posters in veel frames bij elkaar in een bepaald patroon opgehangen. Je ziet vooral veel goud terug, van vazen die gespoten zijn tot aan kunst en beelden. Planten zijn ook echt een onderdeel van de huizen, van hele Jungle huizen tot een enkele plant. En vergeet natuurlijk de droogbloemen en pampusgras takken niet!

interieur trends 2022

Doordat we momenteel veel thuis zijn en weinig echt ergens heen kunnen vinden mensen hun huis extra belangrijk. Mensen willen zich gelukkig voelen in huis, echt een eigen plekje hebben waar zij zich terug kunnen trekken van alle Corona gekte en waar zij zich veilig voelen.

Wil jij meer trends voor 2022? klik dan hier.