Sinds 24 augustus is de serie The Innocents te zien bij Netflix. Het wordt nu al een van de meest bijzondere series van Netflix genoemd en als je net zo’n serie fanaat bent als ik, brengt dat een leuk vooruitzicht met zich mee.

Wat is The Innocents voor serie?

De serie die al royaal werd besproken voordat deze uitkwam, een serie die in het rijtje thuishoort tussen Sense8, Stranger Things en The OA. Wie deze series kent zal weten dat deze series alles behalve doorsnee zijn, dus heeft The Innocents al hoge verwachtingen bij de fans.

Denk aan grensverleggende experimenten, jongvolwassenen en om op te groeien met een wonderlijk beeld van de wereld. De grens tussen de geloofwaardigheid wordt ruimschoots opgezocht. Het is geen gezellige serie, de genres die aan deze serie hangen zijn: Supernatural, Drama en zelfs horror. Al ben ik het niet eens met de laatste categorie, want als horrormietje vond ik deze serie prima te doen!

Welke onderwerpen komen er onder andere aan bod?

Op nummer 1 zet ik neer: ziektebeelden. Waarom? Dit past mooi bij het thema van Justliveblog. Als we een voorbeeld nemen aan broer Ryan die zowel leeft met met fysieke beperkingen als een extreme vorm van pleinvrees. Hij probeert zich over beide heen te zetten voor zijn zus, wat mij doet denken aan de meeste van ons. Een eeuwige strijd met jezelf, jouw lichaam en je geest, om te doen wat je wilt doen. En Ryan is niet de enige in de serie die een beperking heeft, kijk zelf maar.

Ook komen verschillende familie situaties aan bod, verscheurde gezinnen en hoe ze daar mee om leren gaan. Opgroeien in een buitengewoon gecontroleerde omgeving. Weglopen naar een vreemde stad, wie is te vertrouwen? De verwarring van het volwassen worden, zonder capabele volwassenen in je omgeving te hebben gezien.

Deze onderwerpen zijn ook allemaal te vertalen naar je eigen leven, weet jij wie er te vertrouwen zijn? Weet je dit zeker? Hoe zit jouw familie in elkaar?Volwassen worden is verwarring an sich, maar volwassen worden als je anders bent dan de rest? Daar kunnen we allemaal over mee praten.

Wat vond ik van The Innocents?

Natuurlijk moest ik er ook aan geloven, een serie die dusdanig aan bod komt in de media, steeds op mijn scherm verschijnt als ik Netflix open en waarvan ik de trailer al meer dan eens heb gezien. Het leek mij wel interessant, de trailer houdt het vaagjes, al lijk je wel het ding van de serie mee te krijgen.

 De eerste aflevering vond ik vreemd, maar wel fascinerend genoeg om de volgende dag de rest van de serie te kijken. Hoe verder je kijkt, hoe meeslepend het wordt, tot aan het verbijsterend einde.

Bepaal zelf, zie hier de trailer van The Innocents: