2008: In dit jaar kwam ik er achter: … ‘Ik ben anders’. Anders, vraag jij je misschien af? Wij zijn toch allemaal verschillend? Individuen zoals men dit met een mooi woord verwoord? Dat klopt! Maar wat voor de meeste mensen vanzelfsprekend is, daar sta ik bij stil. Mijn gedachtengang is anders dan die van jou..  Ik kijk anders tegen het leven aan dan de meeste mensen. Waar ik dat aan merk? Aan de gewone gesprekken met mensen uit mijn omgeving.

Some of the most wonderful people are the ones who don’t fit into boxes

Een mooi voorbeeld hiervan is: Ik ga na een flinke regenbui mijn trouwe viervoeter uitlaten. We wandelen langs hoogstaand gras. Langs en onder grote hoge bomen over nieuw aangelegd asfalt. Niets bijzonders zou je denken. Maar dát is nu waar ik anders ben. Ooit geroken hoe heerlijk nat geregend nieuw aangelegd asfalt ruikt? Nee, zeg je dan misschien wel. En dát is de reactie van velen aan wie ik dit vraag.

Some people feel the rain. Others just get wet

Het is ook niet raar dat het de meesten van jullie niet opvalt. Maar door mijn depressie, en het leren er mee om te gaan, ga je op zoek naar de kleine positieve dingen. Deze positiviteit zit in meer dingen dan je denkt. Je moet er alleen naar op zoek. Stel je ervoor open. Word je bewust van jouw omgeving.  Het is niet makkelijk, dat zeg ik erbij, maar het is zeker te leren!

Het heeft mij meerdere jaren gekost om mij bewust te worden van mijn omgeving. Het leren zien van positiviteit. Met vallen en opstaan veranderde langzaam mijn gedachtengang. Nog steeds sluipen  mijn negatieve gedachten er in. Maar dan ga ik weer op zoek naar een  stukje positiviteit.. Van de mooi gekleurde bloemen buiten tot aan mijn fris gewassen was met de geur van Robijn. Het zit in de kleine dingen. Zoek en gij zult vinden! Het kan je dag zoveel mooier maken..

xoxo Din

Every flower must grow through dirt

 

justliveblograin