Het is duidelijk een zomer van extremen. Het hete weer houdt volgens de verwachtingen voorlopig nog lekker aan, we zijn inmiddels zo goed als 12 kilootjes minder en dus hoog tijd voor een nieuwe bikini! Ik begon mijn online zoektocht en vond mijn perfecte zwem- en chill outfit voor deze zomer. 

Big boobies

Helaas, de girls zijn groot. Vroeger haalde ik menig bikini nog ‘gewoon’ bij de H&M of HEMA, maar tegenwoordig (hallo, E cup!) gaat dit dus echt niet meer en is er negen van de tien keer simpelweg minder keus. Of beter gezegd: minder keus uit dingen die ik daadwerkelijk ècht leuk vind. Die aan mijn eisen voldoen en ook nog een beetje goed passen (en staan).

Zo houd ik bijvoorbeeld absoluut niet van bandjes of sluitingen waarvan ik constant in de stress moet zitten dat ze ieder moment los kunnen gaan of open kunnen knappen, of triangle of bandeau (lees: helemaal hot en happening op bikini gebied) bikini tops waarbij ik onvoldoende support krijg of alles er maar bij hangt. Prints zijn helemaal mijn ding, maar dan ook niet te saai of te oudelijk. Iets waar je bij de wat grotere maten in de winkel (helaas) maar al te vaak tegen aanloopt. Ook heb ik een tamelijk lichte huid en staat niet elke kleur uit het badmode spectrum altijd bij mijn zo goed als permanente melkflessen.

Ik vond het dan ook een behoorlijke uitdaging om deze ‘perfecte’ bikini dan ook daadwerkelijk te vinden. Want: bestaat de perfecte bikini voor de grotere cupmaat wel eigenlijk?

De perfecte bikini

Eerlijk gezegd (en zoals je inmiddels misschien al gemerkt hebt), was ik aan het begin van mijn zoektocht toch wel een beetje sceptisch. Het voelde immers aan als een soort van Mission Impossible onder de vele bergen ‘reguliere’ normale maat zwemkleding. Des te blijer was ik toen ik het uber diverse online aanbod van LASCANA ontdekte. Divers en vooral ideaal voor de ‘veeleisende’ grote cupmaat bikini zoeker zoals ik, want er is een groot aantal bikini’s waarbij verschillende combinaties van tops en broekjes in dezelfde prints of kleuren mogelijk zijn. Veel mixen en matchen dus!

Uiteindelijk ben ik gezwicht voor deze vrolijke tropische bloemenprint met bijpassend broekje. Mint groen en zalm roze zijn zo goed als mijn favoriete kleuren dus ik was er eigenlijk vrijwel meteen verliefd op!

bikini

bikini

bikini

De ultieme test

Donderdag 27 juli. De heetste dag van deze eeuw so far. Het ultieme excuus om mijn gloedje nieuwe bikini voor het eerst aan te doen en heel de dag lekker mee aan in een privé zwembadje in de tuin te zitten. De cups zitten als gegoten, de stof is erg mooi en zit comfortabel en ik heb nog geen enkel moment gehad waarbij ik me druk hoefde te maken over losse bandjes of sluitingen. Mijn curves komen met het dragen van de bikini goed naar voren en ik ben er erg blij met mijn aankoop. Kortom: missie geslaagd!