Voor de mensen die dus niet begrijpen waar chronisch voor staat: je wordt nooit meer beter, de ziekte blijft de rest van je leven en ja, de pijn zal ook nooit meer weggaan. Het valt mij vaak op dat mensen altijd dezelfde opmerkingen maken bijvoorbeeld: Ik hoop dat je snel beter wordt, maar je ziet er niet ziek uit, maar je kan toch leuke dingen doen? Etc, Etc..

Ik hoop dat je snel beter wordt, maar je ziet er niet ziek uit, maar je kan toch leuke dingen doen?

Persoonlijk irriteer ik me soms echt aan deze opmerkingen, want hoe ziet iemand er uit die ziek is? Ja, iemand die griep heeft die ligt vaak in bed, draagt een pyjama en zal waarschijnlijk make-up-loos zijn. Maar iemand die voor de rest van zijn leven ziek is, die wil zich op de dagen dat ze hun bed uitkomen graag gewoon even weer een “normaal” mens voelen. Persoonlijk ben ik gek op kleding, schoenen, tassen en make-up net als bijna elke andere vrouw en waarom verwachten mensen dan altijd dat ik er uit zal zien als een zoutzak in een pyjama? Want als ik er een keer ‘Flawless’ uitzie dan word er weer geroddeld dat ik me aanstel… Waarom zijn wij zo hard voor elkaar als mens?

Werk je niet? Wauw! dat lijkt me lekker! heel de dag thuis zitten, slapen en films kijken!

Je begrijpt al, hier gaat er meestal een wenkbrauw bij mij omhoog. Want mensen begrijpen niet dat wij harder werken als een ander, wij werken 24/7 aan herstellen, aan het vechten tegen de pi
jn, meestal kunnen wij ook nog niet slapen ’s nachts en dan heb ik het niet eens over de taken in het huishouden, afspraken in ziekenhuizen,hond(en) uitlaten en vriendschappen onderhouden. Ik kom 9/10 keer niet aan dingen toe omdat ik het lichamelijk niet meer vol houd.

“Ik had vorige week griep, ik wist gelijk hoe jij je voelde.”

Als ik dit hoor gaan bij mij vaak de haren overeind staan en word ik boos van binnen, vooral als het iemand is die mij verder weinig ziet en me via Facebook, Instagram of iets in de gaten houdt. De mensen die dichtbij mij staan zien namelijk dat mijn ziektes niks met griep te maken hebben. Met griep ziek je uit, neem je een paracetamol of Antibiotica voor in en het is na een paar dagen over. Ik zit 24/7 aan de Morfine, in pleister vorm, in drank vorm en in pil vorm.. om maar 1 ding te noemen. Zonder deze morfine kan ik niks en lig ik als een klein kind in bed te huilen van de pijn. Daarnaast krijg ik een paar keer per jaar BOTOX / Stroom behandelingen op de OK, die normaal 6-12 maanden moeten werken, helaas bij mij maar 2 maanden. Dit is maar een klein gedeelte om te laten zien dat griep niks te maken heeft met chronisch ziek zijn.

Hopelijk gaan mensen op een andere manier naar een chronische ziekte kijken

Door deze blogs te gaan schrijven hoop ik dat de meningen en opmerkingen van mensen die alleen mijn buitenkant zien gaan veranderen. Ik wil iedereen een klein beetje laten zien wat het nou inhoud om ziek te zijn.

Wil jij meer blogs lezen? Lees dan bijvoorbeeld deze blog over hoe je mentaal sterk kunt worden!

opmerkingen die je krijgt te horen
Pin deze blog op jouw Pinterest bord!