Health

De opmerkingen die je vaak hoort als je ziek bent

 

Chronisch ziek zijn…

Voor de mensen die dus niet begrijpen waar chronisch voor staat: je word nooit meer beter, de ziekte blijft de rest van je leven en ja, de pijn zal ook nooit meer weggaan.

40d118ae5a6b8e55864d2e34007fe2da

Het valt mij vaak op dat mensen altijd dezelfde opmerkingen maken bijvoorbeeld: Ik hoop dat je snel beter wordt, maar je ziet er niet ziek uit, maar je kan toch leuke dingen doen? Etc, Etc..

ea34c1e3042f110e8ed276691b369308

Persoonlijk irriteer ik me soms echt aan deze opmerkingen, want hoe ziet iemand er uit die ziek is? Ja, iemand die griep heeft die ligt vaak in bed, draagt een pyjama en zal waarschijnlijk make-up-loos zijn. Maar iemand die voor de rest van zijn leven ziek is, die wil zich op de dagen dat ze hun bed uitkomen graag gewoon even weer een “normaal” mens voelen. Persoonlijk ben ik gek op kleding, schoenen, tassen en make-up net als bijna elke andere vrouw en waarom verwachten mensen dan altijd dat ik er uit zal zien als een zoutzak in een pyjama? Want als ik er een keer Flawless uitzie dan word er weer geroddeld dat ik me aanstel.

Werk je niet? Wauw! dat lijkt me lekker! heel de dag thuis zitten, slapen en films kijken!

Je begrijpt al, hier gaat er meestal een wenkbrauw bij mij omhoog. Want mensen begrijpen niet dat wij harder werken als een ander, wij werken 24/7 aan herstellen, aan het vechten tegen de pi2a4f81a545380036a353d6cfe0bd2badjn, meestal kunnen wij ook nog niet slapen ‘s nachts en dan heb ik het niet eens over de taken in het huishouden, afspraken in ziekenhuizen,hond(en) uitlaten en vriendschappen onderhouden. Ik kom 9/10 keer niet aan dingen toe omdat ik het lichamelijk niet meer vol houd.

 

 

Ik had vorige week griep, ik wist gelijk hoe jij je voelde.

Als ik dit hoor gaan bij mij vaak de haren overeind staan en word ik boos vanbinnen, vooral als het iemand is die mij verder weinig ziet en me via Facebook, Instagram of iets in de gaten houdt. De mensen die dichtbij mij staan zien namelijk dat mijn ziektes niks met griep te maken hebben. Met griep ziek je uit, neem je een paracetamol of Antibiotica voor in en het is na een paar dagen over. Ik zit 24/7 aan de Morfine, in pleister vorm, in drank vorm en in pil vorm.. om maar 1 ding te noemen. Zonder deze morfine kan ik niks en lig ik als een klein kind in bed te huilen van de pijn. Daarnaast krijg ik een paar keer per jaar BOTOX / Stroom behandelingen op de OK, die normaal 6-12 maanden moeten werken, helaas bij mij maar 2 maanden. Dit is maar een klein gedeelte om te laten zien dat griep niks te maken heeft met chronisch ziek zijn.

tumblr_njd8iqRljB1steg1zo1_500

 

Door deze blogs te gaan schrijven hoop ik dat de meningen en opmerkingen van mensen die alleen mijn buitenkant zien gaan veranderen. Ik wil iedereen een klein beetje laten zien wat het nou inhoudt om ziek te zijn.

 0ce143d46b5ef4b4997984e1252615a7

P.s.Voel je niet schuldig als je ooit een van deze opmerkingen tegen me gezegd hebt, ik hou nog steeds van jullie allemaal!

 xoxo 

Stephanie

 Collage 4

Stéphanie Juliana-Harmsen
Always on fleek, vrouw van Esli, mama van Zayne én oprichtster van Justliveblog.nl. Een echte powervrouw waar we trots op zijn! Stephanie heeft JLB in 2015 opgericht en uitgebouwd tot een prachtig platform. In haar blogs kun je lezen over make-up, mindset, fashion, health en last but not least: haar leven als moeder.

9 reacties

  1. Ik las laatst ook ergens een verhaal van iemand met de ziekte van Pfeiffer. Daarop reageerde iemand (hoe lief ook bedoeld), oh dan heb je wel een goed excuus om lekkere dutjes op de bank te doen…zucht… Ik heb cvs, maar zouden ze tegen mij niet moeten zeggen…

  2. Heel herkenbaar! Vooral je ziet er helemaal niet ziek uit. Of even rust nemen dan voel je je vast beter. Zo irritant dat soort opmerkingen! Al snap ik wel dat mensen het goed bedoelen en misschien niet zo goed weten wat ze moeten zeggen, dus inmiddels trek ik me er niet meer zo veel van aan. Toen ik net ziek was kon ik wel echt van streek raken van dat soort omerkingen.

  3. Leuk geschreven en idd, zoals bij velen, zeer herkenbaar. Ik ben hartpatiente met IDC en medicatie die mij moe maken. Probeer zoveel mogelijk leuke dingen te doen hoor, maar als ik een keer te laat naar bed ga, moet ik 2 dagen bijkomen. Ga bijna elke dag een middagdutje doen, als ik dat weleens vertel aan iemand, dan is het meteen: ohhhh wat een lui mens. Je bent de hele dag vrij (alleen op woensdag hoor, want de rest van de week werk ik gewoon). Word er ook moe van om elke keer uit te moeten leggen het aan de medicatie ligt. Kan je dan niet minderen, vragen ze dan? NEE dat kan niet………………!!!

  4. Erg herkenbaar geschreven. Als mensen niet kunnen zien dat je pijn hebt ben je in hun ogen niet ziek. Dus bij wijze van spreke moet je op krukjes lopen in een rolstoel zitten of een blauwe oog hebben. Echt flauw. Vechten tegen de pijn is erg zwaar.

Laat een reactie achter