Creatieve mensen zijn vaak niet de meest geordende types en daar ben ik geen goed voorbeeld van. Mijn boodschappen doe ik altijd op een vaste dag. Ik hou van orde en regelmaat. Een vaste dag om mijn bed te verschonen en als ik op vakantie ga ben ik al zeker een maand van tevoren bezig met de voorbereidingen. En zolang is het al dat ik het me kan herinneren. Ik besef mijzelf de laatste maanden wel dat wat losser worden van de structuur wat meer lucht geeft…

Verbeterpunten

Vaak deed ik voordat ik op vakantie ging nog even standaard een ronde huis om een verdwaalde, natte handdoek van de grond te pakken en de was uit het wasmachine te pakken. Ik had altijd een voorbereidingstijd dat dat kan en ik heb mij nooit in grote haast hoeven vertrekken. Een strak regiem, ik heb wel wat verbeterpunten op die ordelijkheid van mij…

Voorspelbaarheid

Eigenlijk is mijn voorspelbaarheid maar saai en burgerlijk. Leven in het moment, dat is waar het om zou moeten draaien, is iets wat mij gelukkiger maakt besef ik nu ik de teugels wat laat varen. Want bij gebruik aan een waterdichte planning is er natuurlijk volop ruimte voor spontaniteit. En inmiddels moet ik schoorvoetend bekennen dat ik het stiekem wel erg leuk vind. Zonder een gezin, een huishouden wat eigenlijk niet groot is en een baan die ik als hobby ervaar is een levensmotto “zorgen zijn voor morgen” wel de meest handige elementen om dat motto aan te houden. Waarom alles volgens een strak regiem?

Dat wil ik ook!

De gedachte dat ik overdag niet bezig hoef te zijn wat we die avond gaan eten. In de ochtend ontwaken en die dag besluiten om de boten in Zaandam te bekijken, die gedachtes alleen al doen mij bij voorbaat al stralen. De onbezorgdheid je nergens aan te hoeven houden; ja dat wil ik ook! Dat die vaste boodschappendag sneuvelt zal verder toch niets uitmaken? Spontaan neem ik voor om mijn leven wat spontaner te maken. Ik ben nu 40 plus en het wordt wel eens tijd voor wat onregelmatigheid. Nee, het is geen menopauze of iets wat met overgang te maken heeft. Ik ga spontaan doen! De vaste boodschappendag wordt mijn eerste onregelmatigheid. Tot die dag aanbreekt, ik de gordijnen optrek en de regen op mijn ruit klettert. Zaandam? Bootjes kijken? No way! Eerst maar eens wat boodschappen doen voor een heerlijke pan soep. Dat is wat ik vandaag ga doen…Laat mij in mijn dagelijks doen maar wat saai zijn, mijn hoofd zit gelukkig altijd nog vol creatieve gekke ietwat dingen, eens zal het er wel uit komen 😉