Als ik vroeger de griep had, zei mijn moeder steevast dat slapen het beste medicijn is. Nu jaren later kan ik dat alleen maar beamen. Omdat ik binnenkort ein-de-lijk op mezelf ga, ben ik mij aan het oriënteren op raamdecoratie als rolgordijnen en lamellen. Dit is voor mij namelijk essentieel om mijn schoonheidsdutjes te laten slagen. Lees je mee?

Waar ik vroeger het liefst met een leeslampje aan sliep, kan een kamer mij nu niet donker genoeg zijn. Ik hou er niet zo van om door de zon wakker te worden (alleen als dit op een strand ergens in de Caraïben is) en kan me irriteren aan lichtstrepen over mijn plafond. Om dit te voorkomen vind ik het belangrijk dat rolgordijnen of andere raamdecoratie verduisterend werken en al het mogelijke licht wordt tegengehouden. Ik heb al ervaring met rolgordijnen, lamellen en gordijnen, waardoor ik me in deze blog vooral daar op ga richten.

Rolgordijnen

Ik weet nog niet hoe mijn toekomstige huis er uit gaat zien, dus uiteraard ook niet hoe de ramen zullen zijn. Wat ik fijn vind van rolgordijnen is dat je er alle kanten mee op kunt. Zo zijn rolgordijnen er niet alleen in allerlei soorten en maten, maar ook in verschillende kleuren waardoor je voor elke ruimte passende rolgordijnen kunt vinden. Verduisterende en/ of zonwerende rolgordijnen zijn bijvoorbeeld ontzettend geschikt voor gebruik in een slaapkamer, terwijl je voor een woonkamer een wat lichtere kleur kunt kiezen. Zelf hou ik enorm van donkere kleuren dus ik gok dat er in mijn huis vooral grijstinten voor de ramen zullen hangen. Je kunt echt super mooie rolgordijnen kopen bij GAMMA!

Gordijnen

Als ik online of in winkels naar raamdecoratie kijk, wordt mijn oog eigenlijk altijd naar gordijnen toegetrokken. Voor mij geven gordijnen sfeer aan een ruimte en doordat ze er van zoveel verschillende stoffen zijn kun je eindeloos combineren. Gordijnen staan dan ook al heel lang op mijn wensenlijstje. Vooral het verduisterende stuk trekt mij erg aan. Helaas staan katten ook heel hoog op mijn wensenlijstje en schijnt de combinatie van gordijnen en katten niet altijd goed te gaan. Heb jij hier ervaring mee?

Lamellen

Al zolang ik me kan herinneren heb ik lamellen voor de ramen gehad. Vroeger in de kinderkamer en ook toen ik ging samenwonen zijn we met lamellen begonnen. Wat mij een beetje tegenhoudt om nu weer aan lamellen te beginnen, is de kwaliteit van veel lamellen. Ik heb veel goede lamellen voor de ramen gehad maar ook periodes gehad dat ik elk uur wel bezig was om lamellen opnieuw in de rails te klikken. Zeker met redelijk wilde katten geen succes!

Wat heb jij voor de ramen gehangen?