Nacho’s! Ik ken niemand die er niet van houdt! Dit is ons recept, geheel vegan en geheel heerlijk. Naast sushi is dit mijn favo dish en ik hoop straks ook die van jou!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Nacho’s (wij gebruiken kant en klare)

Vulling:

  • Vegan gehakt
  • Blik zwarte bonen
  • Blikje mais
  • 2 jalapeno pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • Vegan kaas
  • Peper & zout

Salsa:

  • 6 tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 limoen (sap)
  • Peper, zout & peterselie

Guacamole:

  • 4 avocado’s
  • 1 limoen (sap)
  • Peper en zout
  • Evt. een klein uitje

Bereiding:

Snij de knoflook in kleine stukjes. Bak in een pan de v. gehakt, bonen, mais en knoflook voor en voeg wat zout en peper toe naar smaak. Snij daarna de jalapeno’s in plakjes, verwijder eventueel de zaadlijsten om ze minder pittig te maken. Zet na zo’n 5 minuten het vuur uit en meng de jalapeno’s door de vulling.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vul een grote ovenschaal met de helft van de vulling, beleg het met de v. kaas en giet de rest van de vulling er overheen om vervolgens weer te beleggen met de v. kaas. (Wij gebruiken de plakjes kaas van Violife, aanrader!) Zet de schaal 10 minuten in de oven.

Maak ondertussen de salsa en de guacamole. Voor de salsa snij je 6 tomaten in stukjes en 2 rode uien in snippers en voeg ze samen in een bakje. Snij 1 limoen door de helft en pers beide helften uit in het bakje. Voeg wat peper, zout en peterselie (uit een potje of vers) toe naar smaak en meng alles even.

Voor de guacamole heb je 4 avocado’s nodig die je stampt / pureert, in een kommetje. Snij hiervoor de andere limoen door de helft en pers weer beide helften uit, ditmaal in het kommetje. Meng met wat zout en peper naar smaak. Voeg eventueel een versnipperd klein uitje toe.

Zet de ovenschaal met vulling, het bakje met salsa, het kommetje met guacamole én de nacho’s op tafel en serveer met een glimlach. 

Eet Smakelijk!

Tip 1: Wij zijn met z’n tweeën en eten hier dus 2 avonden van, wij maken de helft van de salsa en guacamole klaar en de 2e avond weer. Dan is het lekker vers.

Tip 2: Heb je een kleintje die mee eet? Wij geven onze dreumes een eigen portie. We vervangen de jalapeno door plakjes augurk, vervangen de nacho’s door stukjes cracker. En voegen voor haar overal minder peper en geen zout toe. ( Dus alvast overal een portie voor je kindje eruit halen voordat je er voor jezelf kruiden bij gaat gooien.)