Toen mijn vorige telefoonabonnement afliep, koos ik ervoor om een sim only abonnement af te sluiten. De telefoon kocht ik er los bij en zo bespaarde ik een hoop geld op abonnementskosten. Inmiddels is mijn telefoon aan vervanging toe en wordt het tijd om weer een abonnement af te sluiten. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een telefoonabonnement. En ga ik dit keer weer voor een sim only abonnement? Je leest het in deze blog.

Telefoonabonnement: sim only

Vroeger hechtte ik enorm veel waarde aan mijn telefoon. Abonnementskosten maakte mij niet uit, zolang ik maar de nieuwste iPhone of Samsung had. Inmiddels heb ik andere prioriteiten. Zolang ik kan whatsappen, instagrammen, mailen, bloggen en mijn foto’s kan bewerken (en opslaan) ben ik tevreden. Natuurlijk zou het fijn zijn als ik er ook nog mee kan bellen, maar dat is als bel hater geen vereiste.

Vanwege budget overwegingen heb ik vorige keer voor een sim only abonnement gekozen. Ik kocht de goedkoopste smartphone die ik kon vinden en was de eerste week behoorlijk in mijn nopjes. Ik had een goedkope telefoon en ook mijn abonnementskosten waren een stuk lager dan voorheen. Inmiddels vervloek ik mezelf dat ik niet wat langer heb gespaard of een abonnement met telefoon heb afgesloten. Mijn telefoon is een bron van frustratie. Hij is niet praktisch, de camera is niet geweldig en hij zit ook nog eens om de haverklap vol. Dat extra stukje luxe zou voor mij een reden zijn om voor een abonnement met telefoon te kiezen. Een nieuwe telefoon is namelijk erg duur in aanschaf en dat geld kan ik niet 1, 2, 3 vrijmaken. Gelukkig bestaan er inmiddels ook genoeg goedkopere telefoonabonnementen.

Telefoonabonnement: waar moet je op letten?

Voor mij zijn er een paar punten erg belangrijk bij het aanschaffen van een telefoonabonnement. De hoeveelheid data staat met stip op een. Ik ben een echte millennial en mede door mijn ba(a)n(en) en het bloggen voor justliveblog.nl altijd online. Nu is er natuurlijk bijna overal wel WiFi te vinden. Toch wil ik als dat er een keertje niet is gewoon mijn ding blijven doen zonder mij druk te maken om kosten buiten mijn bundel. Veel data is voor mij dan ook een grote plus.

Ook de prijs is voor mij een reden om een abonnement juist wel of niet af te sluiten. Voorheen bleef ik trouw aan de provider die ik al jaren heb, maar inmiddels ben ik meer van het vergelijken. Ik blijf natuurlijk een gierige Hollander. Daarnaast verwacht ik dat het bereik optimaal is. Niks zo vervelend als snel iets voor werk willen doen en geen bereik hebben (tijdens een avondje Netflixen overigens nog veel vervelender).

Nieuwe telefoon uitzoeken

Ik heb niet alleen eisen aan een telefoonabonnement, maar ook aan een telefoon. Gelukkig heb ik geleerd van mijn fouten (lees: gierigheid). Met stip op 1 staat het geheugen van de telefoon. Ik bewerk veel van mijn foto’s op mijn telefoon waardoor hij inmiddels helemaal volstaat met grote bestanden. Volgens mij heb ik nu 64gb en het liefst verdriedubbel ik dat geheugen. Daarnaast vind ik een goede camera een pre en heeft een Android telefoon mijn voorkeur. Hier ben ik inmiddels zo aan gewend geraakt dat ik geen idee meer heb hoe een iPhone werkt. Misschien komen de ouderdomskwalen bij mij wel wat eerder dan verwacht…

Wat heeft jouw voorkeur? Een sim only abonnement of een abonnement met telefoon?