Deze morgen ben ik geschokt! Ik kijk met ongeloof naar de rellen door heel Nederland. Wat is er gebeurd? Zijn wij dit? Hollanders die auto’s en andere zaken in de fik steken, ruiten inslaan, winkels plunderen en nog veel meer zaken slopen. Het is schaamteloos.

Protesteren tegen de avondklok

Politie wordt aangevallen en een ziekenhuis. Hoe dan?! Een ziekenhuis. Ik ben zo geschokt. Is dit allemaal omdat je drie weken binnen moet blijven na 21.00? Omdat je in de tijd dat een gemiddeld mens toch ligt te slapen of ligt te Netflixen. Een paar uurtjes in je huis moet zijn?

Denken aan onze medemensen

Waar is onze zelfbeheersing als Hollanders? Hoe zijn we zo enorm egoïstisch geworden dat we niet denken aan onze medemensen? De kinderen die rustig lagen te slapen in hun bedje werden ruw gewekt. Zouden ze nu nog durven slapen of voelen ze zich niet meer veilig? Wie zal er met spoed een ambulance nodig gehad hebben en die kon er niet door vanwege de rellen? Of gewoonweg niet naar het ziekenhuis kunnen omdat het wordt aangevallen. Ik snap het gewoon niet.

Schade de dag na de rellen

Wat zullen de winkeliers die al strijden om een hun winkel te behouden hard huilen nu ze hun winkel met zoveel schade gaan zien. Wat is de reden dat we de noodzaak voelen om ons te uiten in slopen, in stuk maken, in de ander pijn doen. Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Ik mis de vredelievendheid. Ik mis geduld. Ik mis begrip. Ik mis zoveel hierin. Soms vraag ik mij af waarom ik vaker alleen thuis en binnen blijf. Afgezien dat het nu even moet. Is het ook omdat mijn vertrouwen in mensen meer en meer zakt. Dit is Nederland het land van.. weet je wel dat mooie liedje van lange Frans en baas B.

Ik zie er niets van terug..