Als je relatie net over is, lonken de bank en een tearjerking romcom meer dan een avondje uit. Dit was ook voor mij zo. Wekenlang zat ik liever thuis alleen op de bank, huilend bij een serie of een film, dan dat ik er op uit ging. Er was ook iets dat mij enorm tegen hield: Hoe word ik aangekeken als ik daar alleen binnen kom? Straks kom ik mensen tegen die ik ken… Dingen alleen doen, daar is toch niks aan? Deze gedachten hielden mij een langere tijd tegen, totdat deze single het heft in eigen handen nam. En nu, maanden later, vind ik alleen op stap gaan heerlijk. I’m having a party for one, uitjes waar je ook als single van kunt genieten.

Ik geniet er enorm van om naar de kapper te gaan. Toen ik dit voor het eerst deed, merkte ik hoe tijd voor mezelf nemen inwerkte op mijn geluksgevoel. Er moest wat veranderen. Ik zat enorm in de put, maar wilde er op uit. Alleen thuis zitten maakte dat ik nog meer zwolg in verdriet en hier had ik geen zin meer in. Ik besloot op stap te gaan en ben naar de film gegaan, een pizza wezen eten en daarna heb daarna gekeken naar een spectaculair straattheater optreden.

Ja, ik werd gek aangekeken toen ik om een tafeltje voor één vroeg bij de pizzeria, maar er waren ook pluspunten. Ik kreeg al snel een tafeltje toegewezen terwijl anderen (die met z’n tweeën waren) een half uur moesten wachten en ik kreeg mijn eten eerder dan mijn buren. Sinds die dag ben ik vaker uit eten geweest met mijn single zelf. Hieronder geef ik een aantal tips om een party for one te houden!

Single uiteten

Soms heb je ergens heel erg trek in en mag je jezelf wel een beetje verwennen met een avondje uit. Thuis met een pizzaatje op de bank kan natuurlijk ook, of je lievelingseten koken, maar genieten van het feit dat iemand anders het eten met liefde voor je klaargemaakt heeft, doet je enorm goed. Wat ik nu vaker doe is met een boek lekker ergens gaan eten. Ik lees thuis erg weinig, omdat ik snel de tv aan zet. Tijdens het eten geniet ik van mijn boek en tussendoor maak ik een praatje met de ober, die ene leuke, die ik daarna natuurlijk nog even goed bekijk van een afstandje, haha. Neem alle tijd voor jezelf en geniet van de ambiance in een restaurant. Zo is single zijn helemaal niet erg.

Single naar de film

Ja, het mag! Ga naar die ene actiefilm waar je je vriendinnen niet mee naartoe krijgt, of naar die Nederlandse film waar alleen jij van houdt. Het voordeel van alleen naar de film gaan is: alle popcorn is voor jou! Ik ben enorm verslaafd aan popcorn en deel niet graag. Dat hoeft dan ook niet als je alleen naar de film gaat! Tijdens de film kan je ook lekker je gedachten uit zetten; je hoeft geen lastige gesprekken te voeren en je mag je helemaal concentreren op het verhaal. Zorg wel dat je een pakje zakdoekjes bij je hebt, want huilen bij een tearjerking romcom is natuurlijk heerlijk en helemaal oké!

Single in de sauna

Wat vond ik dit heerlijk. Onverwachts kreeg ik een dagje vrij van mijn werk en ik had nog kortingsbonnen liggen. Ik besloot naar de sauna te gaan op een doordeweekse donderdag. Ik nam mijn boek mee, een heerlijke badjas en mijn slippers. Ik had alle tijd voor mezelf en heb tussen de middag heerlijk 1,5 uur in het zonnetje liggen slapen op een waterbed! Wat heb ik hier van genoten als single vrouw.

Ga er op uit!

Dit is natuurlijk nog niet alles wat je zou kunnen doen als single, maar dit zijn de uitjes die ik tot nu toe mezelf gegund heb. Dat is het eigenlijk: Gun jezelf een leuke avond/dag. De uitjes die nog op mijn lijst staan zijn; een weekendje weg, een city trip, een actief uitje zoals bomen klimmen en een dagje naar de dierentuin.

Een leuke scène uit de film The Muppets.

Heb jij nog ideeën voor uitjes die je prima als single kan doen? Laat dan gerust een reactie achter!

My polaroid life!