Ontharen, iedere dame (maar ook veel heren), is er tegenwoordig wel mee bezig! Iedereen vindt het tegenwoordig bijna vies om nog haar onder haar of zijn oksels of op andere plekken te hebben. Terwijl haar toch wel duidelijk een functie heeft voor het lichaam. Vandaag vertel ik wat meer over de soorten ontharen die er zijn.

Scheren

Scheren is denk ik een manier die iedereen wel kent! Je hebt er voor nodig: een scheermes en scheerschuim. Sommige mensen kiezen ervoor om dit niet te gebruiken, maar als je geen scheerschuim gebruikt droogt je huid veel sneller uit en zal je je waarschijnlijk veel sneller open halen. Het fijne van deze techniek is dat het totaal géén pijn doet en uiteraard weinig geld kost. Nadeel? Je moet het wel goed bijhouden en vaker doen dan bijvoorbeeld waren of harsen.

Waxen

De naam zegt het al. Wax, een warme substantie. Laten we als voorbeeld een been gebruiken: De substantie wordt in een lange strook aangebracht over het been en nadat het gehard is trek je het er in tegengestelde richting af zodat je goed alle haren mee trekt. Waxen wordt tegenwoordig ook vaak in een barbershop gedaan. Hier gebruikt de barber het om de lijnen van de baard goed strak te trekken, wenkbrauwen mooi te krijgen of om neusharen weg te halen. Daarnaast kan je je ook laten waxen in een wax salon. Het is een veel gebruikte manier van ontharen. Van deze techniek heb je ongeveer 3 weken profijt maar dat doet wel vaak veel zeer.

Harsen

Harsen werkt net iets anders dan waxen. Bij harsen zit er al hars op een strip. Dit laat je dan kort op de huid met haar zitten en ook dit moet je in de tegenovergestelde richting eraf te trekken. Harsstrips zijn in vele soorten en maten te koop bij verschillende soorten drogisten. Het voordeel hiervan is dat het goedkoop is, overal te koop is en een langere tijd de haren wegblijven. Harsen en waxen verwijderen beiden wel tot en met de wortel.

Ontharingscreme

Ontharingscrème is samen met scheren de manier waarop je eigenlijk geen pijn zult voelen. Ontharingscrème lost doormiddel van de chemische substantie de haren op, deze worden dus niet tot en met de wortel verwijderd. Daarom raad ik ook aan om dit niet te vaak te gebruiken en zeker bij plekjes als de vagina op te letten. Deze crème breng je aan met een spateltje op de huid waar je wenst haar vrij te zijn. Dit laat je een korte tijd intrekken en daarna zal je dit weer af vegen, of het liefst nog onder de douche afspoelen. Als je gaat douchen zorg je namelijk dat echt alles verwijderd wordt en je huid niet nog verder kan gaan irriteren omdat er bijvoorbeeld nog een klein restje crème op de huid zit. Let op dat je een goed merk koopt want niet elk merk verwijderd alle haartjes. Je huid voelt de eerste 3-5 dagen glad aan, daarna wordt dit steeds minder en zul je het ontharen opnieuw moeten herhalen.

Laseren

Laseren is DE manier om helemaal van de haartjes af te komen. Deze techniek kan je in een kliniek laten toepassen bij een professional maar ook heb je tegenwoordig IPL apparaten waarmee je kunt ontharen. Met deze techniek heb je even geduld nodig, je hebt namelijk 6-8 sessies, met tussenpozen van 6 weken, nodig om te zorgen dat de haarzakjes geen haren aanmaken. Tijdens deze behandeling zul je kleine tikjes voelen tegen de huid. Dit komt door de laserstralen.

Wil jij meer beauty gerelateerde blogs lezen? Klik dan hier..