Wat kan een sociaal leven onderhouden soms toch een marathon zijn. Nu is het natuurlijk het jaar van Corona, waardoor we eigenlijk helemaal geen sociaal leven mogen hebben. Maar als ik heel eerlijk ben heb ik er altijd wel moeite mee om het contact met vrienden en vriendinnen te onderhouden. Stiekem ben ik gewoon graag alleen. Lekker in m’n eentje op de bank met een kopje thee en Netflix. Terwijl er toch echt mensen in mijn omgeving zijn die denken dat ik het liefst altijd onder de mensen ben.

Het klinkt misschien ook raar. Ik ga graag uit, probeer te sporten in een groep. Maar de realiteit is dat als ik niet in een groep zou sporten de enige aanspraak die ik dan anders zou hebben met kindjes tot vier jaar zou zijn. Ik heb natuurlijk hier in huis een man en een puber maar die doen gelukkig ook hun eigen ding. Ik heb een aantal goede vriendinnen. En als ik die spreek is het altijd gezellig, maar ik ben vaak wel laks met een berichtje sturen of een afspraak maken. Waardoor het soms wel even kan duren voordat we elkaar weer zien.

Als dingen bijvoorbeeld door ziekte of iets anders worden uitgesteld kan het soms wel een paar maanden duren voordat we elkaar weer zien. Niet omdat ik geen zin heb in die persoon maar het gebeurt gewoon. Ik heb het druk, die vriendin heeft het druk en als ik dan al een keer niks heb zit ik het liefst uren in een serie of in mijn boek. Maakt mij dat raar, ik weet het niet. We moeten allemaal al zo veel. het leven raast voorbij, ik kan genieten van dat middagje even niks. Even niks wat sociaal verwacht word. Gewoon lekker met mezelf drie aflevering van The Harry Quebert Affaire kijken zonder dat er iemand thuis is. Heerlijk.

Trainen voor een sociaal leven

Maar begrijp me niet verkeerd, ik kan ook heerlijk genieten van een zondagmiddag borrelen met vriendinnen, een dagje samen met mijn lief. Alleen voel ik me vaak tekortdoen als ik daar te veel tijd overheen laat gaan. Alsof het bijna een verplichting is om weer eens af te spreken als je elkaar al een tijd niet gezien heb. Gelukkig, tenminste dat hoop ik dan maar, hebben mijn vriendinnen het ook druk. We werken allemaal, veel van ons hebben een gezin, en nog alle rompslomp die het leven ons geeft. Dus als we elkaar dan spreken is het niet dat we weinig gespreksstof hebben.

De man is weer begonnen met het opbouwen van hardlopen voor de Marathon. Dat houd in dat hij ook in het weekend meer uren gaat lopen. Zo vervelend. Veel plezier lief! Hoeveel kilometer ? En hup trainingsbroek aan en een marathon van mijn favoriete serie. Dat heeft ook training nodig. En na die training kan ik de rest van het sociale leven weer aan.