Omdat het Paasweekend voor de deur staat, deel ik hier een recept voor Paastaartjes! Afgelopen jaar maakte ik deze schattige konijntjes van biscuit en fondant. Het recept hiervan kun je vinden op ‘De Leukste Taartenshop‘ en het is niet heel moeilijk om te maken. De spullen die je ervoor nodig hebt, kun je ook bestellen op de website. Kinderen zullen dit ook heel leuk vinden om te maken!

paastaartjes

Paastaart

Deze taart is mijn eigen idee. Het ziet er lekker uit, is makkelijk om te maken en je kunt er ieder gewenst thema aan geven!

paastaart

Benodigdheden:

  • Een ronde bakvorm
  • Bakpapier
  • Mix voor biscuit
  • Mix voor Enchanted Cream of geklopte room uit de supermarkt
  • Melk
  • Eieren
  • Boter
  • Decoratie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen goed in met boter.
  • Maak een beslag voor de biscuit. Wanneer je de Funcakes mix gebruikt, hoef je alleen maar eieren en water toe te voegen. Om een mooie hoge stapeltaart te krijgen kun je twee biscuits maken. Zet de bakvorm in de oven en bak op de aangegeven temperatuur en tijd. Wanneer ze gaar zijn laat je ze goed afkoelen op een rooster.
  • Voor de vulling vind ik Funcakes mix voor Enchanted Cream erg lekker. Maar je kunt ook gewoon slagroom gebruiken. Om er nog wat smaak aan te geven kun je er gekruimelde koekjes doorheen mengen of een beetje advocaat om in het Paasthema te blijven 😉
  • Snijd nu de biscuit in gelijke delen. Zelf heb ik vier plakken gebruikt. Besmeer elke plak met een flinke laag slagroom en stapel ze op elkaar.
  • Nu kun je de taart decoreren! Voor Pasen is het leuk om paaseitjes en snoepjes te gebruiken! De vlinders op de foto zijn van eetpapier. Maak er wat moois van!

Paascupcakes

Zijn deze cupcakes niet leuk om op de Paastafel te zetten?

paascupcakes

Benodigdheden:

  • Bakvorm voor cupcakes
  • Bakcupjes voor cupcakes (met een gezellig lentepatroon)
  • Cupcake beslag
  • Eieren
  • Boter
  • Melk
  • Poedersuiker
  • Kleurstof geel en groen
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Decoratie (bloemetjes en lieveheersbeestjes van suikerwerk)
  • Fondant (wit, zwart en rood)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking en plaats de cupjes in de bakvorm.
  • Maak het beslag voor de cupcakes en vul elk cupje tot ongeveer de helft. Tip: gebruik hiervoor een ijsbolletjes tang, dat voorkomt knoeien! Zet ze in de oven en bak ze ongeveer 22 minuten. Wanneer ze klaar zijn haal je de cupjes uit de bakvorm en laat je ze goed afkoelen.
  • Maak botercrème door een stuk boter zacht en romig te kloppen met een mixer. Voeg er dan steeds wat poedersuiker bij totdat je de gewenste smaak hebt. Verdeel de botercrème in twee porties. Voeg aan de ene wat gele kleurstof toe en meng het goed door elkaar. Aan de andere voeg je groen toe.
  • Vul een spuitzak met een spuitmondje. Een spuitmondje met kleine openingen zorgt voor het sprietige effect. Vul het met de gele botercrème en decoreer een aantal cupcakes ermee. Maak de spuitzak en het mondje goed schoon en vul het nu met de groene botercrème en decoreer de rest van de cupcakes.
  • Maak de cupcakes af en leuke Paasdecoratie. De oogjes en snaveltjes van de cupcakes hierboven zijn van fondant gemaakt. Je kunt ook eitjes maken van fondant.

Ik wens iedereen hele fijne Paasdagen!