Mindset

1 April Kikker in je bil!

1 april

Ik ben een ontzettende grapjes, althans ik kan heel hard om mijn eigen grappen lachen of iedereen dezelfde waardering hierover heeft laat ik even in het midden. 1 april is dan ook jaarlijks mijn hoogtepunt van mijn satire.

1 april mag ik de grapjas zijn

Mijn familie neemt die dag al de telefoon niet meer op als ik bel of doen hun deur al niet meer open omdat het zeker iets met 1 april te maken zal hebben. Mijn zus belt meestal op de vooravond van 1 april met de boodschap; “Morgen sta je op negeerstand hoor, met je grapjes!” Jaren zijn zij al het doelwit van grapjes begonnen met  “Jullie voordeur staat open” terwijl mijn zus op haar werk was tot “Er heeft iemand tegen je auto gereden, ik zag t, maar is doorgereden.”

Voorbereidde 1 april grappen

De beste zijn de grapjes met een kleine voorbereiding. Zo heb ik eens een collega uit bed gebeld om 5 uur dat er was ingebroken bij mijn thuis. Overstuur riep ik dat ik mij geen raad wist. In zijn paniek riep hij dat ik de politie moest bellen.  Op de vraag of die op deze datum wel bereikbaar waren was zijn antwoord: “Waarom niet?” Ik vroeg wat de datum was, hij antwoorde 1 april waarop ik de verbinding verbrak. Kort daarna is hij weggegaan, van werk veranderd.

Vriendinnen naar een boutique gestuurd met de mededeling dat als je vlechtjes a Pipi Langkous op je hoofd had dan je het tweede kledingstuk gratis kreeg. Mijn overtuigingskracht zette ik nog bij met de extra verzinsel dat de boutique een nieuwe slogan had; “Doe lekker rebels”. Ik heb ze zien gaan richting de boutique en moet er nog om lachen!

Ooit mijn vrienden eens een zelfgemaakte (sorry voor de valsheid in geschriften Essent!) rekening gestuurd met de toen net opkomende Groene stroom die toen “hot” was. Vrienden van mij waarvan ik wist dat ze over waren gestapt heb ik deze factuur gestuurd. Het factuurbedrag met de oversluitkosten bedraagde 1250 euro. Daar heb ik wel erg om moeten lachen, hun wat minder na uren bellende met de klantenservice van het desbetreffende ontwetende energiebedrijf.

Zelf de kikker in mijn bil

Maar wie de bal kaatst kan hem terug verwachten…zo ben ik jaren terug zelf eens goed beetgenomen. Op de avond ervoor had ik op een feestje staan vertellen dat ik een voordelig abonnement had afgesloten voor mijn gsm. Als vrijgezel was mijn gsm een van mijn belangrijkste stukken op dat moment in mijn leven dus dat moest goed geregeld zijn. De dag erna kreeg ik een anonieme sms “ Uw Vodafone abonnement is bijna verlopen, neem contact met ons op. 008-……”

In blinde paniek vergat ik dat ik toch echt een abonnement had afgesloten bij KPN en belde meteen het desbetreffende nummer. Ik moest dit oplossen anders zou ik diezelfde avond worden afgesloten en voor mij voelde dat als een afsnijding van de buitenwereld. Bij de klantenservice kreeg ik een geduldige man aan de lijn die, vanzelfsprekend, niets kon terugvinden en opeens de magische woorden uitsprak; “Ik vermoed dat u het slachtoffer bent geworden van een 1 april grap.”

Wachtend op revanche

Beduusd heb ik nog een uur voor mij uit zitten staren op de bank.  Later hoorde ik dat deze  “vrienden” deze sms naar 8 anderen vrienden hadden gestuurd en bij mij de grootste twijfel hadden gehad dat ik er ooit in zou gaan trappen. Ik had als enige volledig gehapt en flink ook. Jaren later na dato wordt mijn gehap nog regelmatig opgehaald op feestjes met de vraag; “Ank, loop je abonnement nog niet af?

Mijn revanche zal groots zijn, ik bedenk mij al jaren op een genadeslag. Misschien is het al de grootste revanche om hun in al jaren onzekerheid de 1 april dag door te laten komen?

1 april

Ankie Stuijts
Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar ook zo lief! Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent, een louboutin fetisj, woont samen met haar viervoeter van 55 kilo, die haar overigens beschouwd als onderdaan in plaats van bazin. Staat haar "mannetje" na 25 jaar in de wereld van de wegenbouw te hebben gewerkt. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd!

Laat een reactie achter