How to stop spending time you don’t have doing things you don’t to do with people you don’t like.

Als kind kon ik uren lezen, gaf mij een boek en ik was tevreden. Als tiener en begin twintiger vond ik natuurlijk alles behalve boeken interessant. Maar toen ik weer wat ouder werd begonnen bepaalde boeken mij toch weer trekken, en vond ik de ontspanning van een heerlijk boek lezen op de bank helemaal terug!

Het boek waar we het vandaag over gaan hebben is de eerste uit de inmiddels 5-delige reeks van Sarah Knight: The life-changing magic of not giving a f**k. Sarah Knight is een auteur uit New-York. Zij schrijft zelfhulpboeken met een tikkeltje donkere humor en zero f**ks given.

Self-Help with an edge – Vogue

The life-changing magic of not giving a f**k gaat over het terugwinnen van de kwaliteit van je leven. Met een eenvoudig te gebruiken twee-stappen methode geeft Sarah Knight je de tools om je eigen tijd terug te claimen. Keuzes maken omdat dat de keuze is die jij zelf wil maken, niet omdat dat de keus is die anderen graag willen dat jij die maakt. Er zijn al zoveel dingen in het leven waar je je wél druk om moet maken en daar heb je meer tijd voor als je de dingen waar je eigenlijk geen f**k om geeft, kunt laten schieten.

The best book I have read recently… Absolutely blinding. Read it. Do it ! – Daily Mail

Het boek legt uit hoe je jezelf bevrijdt van verplichtingen, schaamte en schuldgevoel en hoe je jouw f**ks geeft aan mensen en dingen die jou gelukkig maken.

Genius – Cosmopolitan

Nu heb ik mijzelf voor het lezen van dit boek al aangeleerd om meer aan mezelf te denken in plaats van altijd alleen aan anderen, want daar heb ik in het verleden namelijk nogal wat fouten in gemaakt! Een hoop informatie uit dit boek zat eigenlijk al een beetje in mijn hoofd. Toch vond ik het erg leuk om dit boek te lezen en heb ik vaak hardop zitten lachen met de gedachte “dit is zo fout, maar ook zo logisch en waar!”

Works a charm – Sunday Times Magazine

Ik raad het iedereen die nog struggled met het kiezen voor jezelf aan om dit boek te lezen. Na het lezen van dit boek zit je vol energie om het leven op een nieuwe manier, met iets minder f**ks given aan te gaan.

Life-affirming – Guardian

Het boek kost €14,99 en is hier te koop.

Ik kruip vanavond met het tweede deel van de reeks, Get your sh*t together op de bank en laat jullie binnenkort weten of deze net zo goed beval als het eerste deel!

Kennen jullie deze boeken-reeks al? En zo ja, wat vonden jullie ervan? Let me know in the comments!

Xoxo, Less.