Het is alweer een tijdje geleden dat er een video online kwam, de laatste dag voor de Whipple operatie zelfs. Heel zelfverzekerd nam ik mij voor om alles te gaan filmen, maar vanwege privacyredenen van de mensen bij mij op de kamer in het ziekenhuis en vanwege de extreme pijn is dit totaal mislukt.

Whipple operatie

11 april, de dag van mijn whipple operatie, een dag die ik nooit meer zal vergeten. Een dag waar ik meer dan een jaar naar uitgekeken heb, naar verlangt heb, wetende dat het ontzettend pijnlijk zou worden. Maar ook een dag waar ik erg bang voor was, niet wetende of mijn lijf de operatie nog wel aankon omdat het zo inmens verzwakt is door alle 30 alvleesklierontstekingen, ontelbare operaties, roesjes, narcoses, behandelingen en ga maar door.  In deze video vertel ik samen met mijn man, Esli, alles over hoe de dag van de operatie is verlopen. Hoe het afscheid nemen was van mijn ouders en Esli zelf, hoe het voor mij was naar de operatiekamer toe, en hoe het wachten voor Esli en mijn ouders was. Het niet wetende of het een Frey operatie zou worden of een Whipple operatie was heel gek, al heb ik altijd geweten door de dingen die mijn artsen verteld hebben dat het een Whipple zou worden. Er zaten 3 stenen in mijn alvleesklier die voor enorm veel problemen gezorgd hebben ter grote van tanden, nouja, ze zien er ook uit als een stel kiezen. Ik heb nog nooit zoiets raars gezien. De operatie heeft totaal 7,5 uur geduurd, en ze hadden erg veel last dat er over littekenweefsel zat, dit hebben ze allemaal weggehaald in de hoop dat ik hier ook veel minder pijn van zal krijgen.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Dat is iets waar ik geen antwoord op kan geven, voor nu rust ik nog steeds heel veel. Ik probeer daarnaast mijn opiaten medicijnen af te bouwen. Elke dag kijk ik hoe ik me voel als ik opsta, en kijk ik wat ik die dag ga doen. Heb ik een slechte dag en ben ik alleen thuis? Dan laat ik alleen Pluis uit, ben ik niet alleen, dan doet Esli het. Heb ik een goede dag? Dan kan ik misschien wat extra’s gaan doen of even de deur uit, maar ook dan zal ik echt nog flink rust moeten pakken. En meer dan dat kan ik denk ik niet doen. Leven met de dag…

Heb jij nog vragen over de operatie, of wil je meer weten? Laat dan vooral een reactie achter! En vergeet je niet te abonneren op het youtube kanaal, zo ben je als eerste op de hoogte van alle video’s!